Приятни изненади за киноманите от София Филм Фест в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:20 / 27.02.2009
2674
27 филма, представящи най-доброто от европейската и световната кинопродукция през последните няколко години, ще могат да гледат пловдивчани от 12 до 22 март, когато ще се състои четвъртото поредно издание на "София Филм Фест в Пловдив" с основен съорганизатор община Пловдив и сред чиито медийни партньори е Plovdiv24.bg.

Амбициозната програма на феста беше представена от софийския шеф Стефан Китанов-Кита и организатора за Пловдив Борислав Лалев, на пресконференция днес със съдействието на заместник-кмета по култура Георги Шопов.
"Правим нещата с голямо удоволствие. Икономическата криза не може да повлияе на киноманите. Щом по света се прави хубаво кино, то трябва да бъде видяно и тук", оптимист е Кита.

Фестът ще бъде открит с прожекция на най-новата творба на Георги Дюлгеров "Козелът", създадена по едноименната новела на Йордан Радичков. Специална премиера ще има "Единствената история, която Хемингуей не описа" на Светослав Овчаров, разказваща за истинското премеждие на големия писател, когато, попадайки на малка българска провинциална гара, най-еманципираната там дама бунтарка полага доста усилия, за да го спаси от въшките и маларията. Брилянтното изпълнение на Кейт Уинслет в спечелилия тазгодишния "Оскар" "Четецът" също ще бъде представен пред пловдивските зрители. Сред специалните премиери е последният филм на Вим Вендерс "Снимки в Палермо". Ще може да се види и една от най-потресаващите киноленти - "Валс с Башир", която е един от най-внушителните анимационни проекти в историята на киното. Към другата крайност в настроението пък препраща мексиканската продукция "Кумбиа Кайера", която Кита горещо препоръчва и обещава зрителите да бъдат завладяни от невероятните музика и танци. Особен фокус с представянето на три филма ще бъде поставен върху новото турско кино, което в момента е международен феномен.

"Сред специалните гости в Пловдив тази година ще е екстравагантният Зигфрид, който ще представи филма си "Санса". Той е френски режисьор, но не само. Той е уникален - и сценарист, оператор, фотограф, монтажист, композитор, писател, музикант, свири на различни инструменти, включително и български. Може да ви направи цял концерт тук", обеща изненади Кита.

След гласуване на зрителите за пореден път ще бъде отличен филмът-фаворит на пловдивската публика, който ще получи статуетката "Златна ябълка". Прожекциите ще са в кино "Лъки Синема" от 18,30 и 20,45 ч., а в събота и неделя - и от 16 ч.


Виж коментарите (0)

Още по темата (17):
26.03.2009 Пловдивчани първи в страната ще гледат “В Брюж”
25.03.2009 Отлагат за утре последната лента от София Филм Фест в Пловдив
23.03.2009 "Козелът" е фаворитът на пловдивчани, прожектират го извънредно и днес
21.03.2009 Пет филма на София Филм Фест в Пловдив днес
20.03.2009 Промени и допълнителни заглавия на филмовия фестивал
20.03.2009 Британско кино тази вечер на София Филм Фест в Пловдив
Още новини от Любопитни новини:
Даниел Радклиф и Анджелина Джоли грабнаха първите си награди "Тон...
Почина актьор от "Всички обичат Реймънд"
Той е 50 години на сцената, в Пловдив готви страхотно шоу
Почина известен готвач
Водата за уста може да бъде много опасна и крие рискове
Тя е секси, талантлива и днес има рожден ден


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).