Погрешка преведоха 1,5 млн.долара на 55-годишен, той ги профука в казино

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
15:13 / 20.06.2012
4306
Заради грешка в системата на американска банка, Роналд Пейдж се сдобил с 1,5 милиона долара, но ги пропилял и сега го съдят, съобщиха от американската телевизия ABC News.

В сметката си 55-годишният мъж имал едва 300 долара. Заради технически пропуск на Bank of America в Детройт получил достъп до огромни суми. Пейдж бил разкрит от банката едва след половин година, но дотогава той изтеглил повече от 1,5 милиона долара.

Ощетената банка замразила сметката на Роналд и завела дело срещу него. Според законите на щата Мичиган, Пейдж може да получи до 15 години лишаване от свобода заради разхищение на особено големи суми.

Прокурорът се е разпоредил мъжът да върне всички похарчени пари. Служителите на Темида се канят да забранят на Пейдж да играе на рулетка, тъй като зависимостта от хазарта може да стане причина за допълнителни финансови затруднения за семейството му.

Според специалисти, техническият пробив в системата станал, след като "Bank of America" придобила банка "LaSalle", чийто клиент е бил Пейдж. При прехвърлянето на информацията за сметките, в графата за Пейдж били внесени по-високи суми, които клиентът можел да тегли от всеки банкомат.

Източник: в. "24 часа"


Виж коментарите (4)
Още новини от Любопитни новини:
Чоткин отвя всички в Hell’s Kitchen и грабна голямата награда от ...
Поредната магнитна буря удари Земята
Джакпотът от тотото падна, вижте от кой град е късметлията
Рибар улови 85-килограмов сом
Шеф Манчев променя правилата в "Черешката на тортата"
Певицата Росица Пейчева показа новороденото си бебе


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).