Пловдивска кола стои 3 седмици в тревата до светофар във Варна

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
11:18 / 13.06.2012
2808
Пловдивчанин е паркирал колата си до светофар във Варна и сигурно чака Второто пришествие да дойде, за да я махне, сигнализира варненец. Автомобилът е застопорен повече от 3 седмици непосредствено до светофара на Св. Никола. Половината е в тревната площ, което е абсолютно забранено, коментира автоинструктор. Подобни сцени могат да си видят на много места във Варна.

Община Варна има установена практика за освобождаването на улици, тротоари и паркинги от изоставените там автомобили, която се прилага и в момента, заяви шефът на общинската дирекция "Управление на сигурността и контрол на обществения ред" Стойчо Бакалов. Информация за подобни случаи най-често се дава от районните кметства, но не е изключено да се действа и по сигнали на граждани.

"Ако автомобилът няма регистрационни номера, е най-лесно, защото тогава просто го вдигаме и го репатрираме", обясни Бакалов, но допълни, че най-често тази практика се прилага, ако зарязаната кола пречи на движението или на нормалното паркиране. Ако се установи след наблюдение или сигнал, че даден автомобил реално не се използва, но табелите му стоят, процедурата започва с проверка в Пътната полиция. От КАТ връщат към общината информация за собственика най-често в рамките на една-две седмици, като за местната власт остава да се свърже със собственика за изясняване на обстоятелствата по конкретния случай, каза още Бакалов.

Източник: в. Народно дело

Виж коментарите (2)
Още новини от Любопитни новини:
Организация: Да шофираш като жена означава най-вече едно: да оста...
След смъртта на баща си Павел получил смразяващо обаждане: Топкит...
Участник в "Кой да знае" определи шоуто за нагласено
Ваня Червенкова със смразяващ разказ от Тибет: Видях как смъкват ...
Антония Петрова показа снимки от бала си
Ненчо Балабанов е горд баща, показа сина си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).