Евгени Минчев иска да купи "Ролекс"-а на Дядо Николай

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
20:22 / 27.02.2013
4921
Скандалният часовник "Ролекс" на пловдивския митрополит Николай, който дари скъпата вещ, за да покрие непосилната януарска сметка за ток на храма "Света Марина", ще бъде продаден за 6000 лева, съобщи bTV.

Златният часовник ще бъде закупен от портала на българските общини, а екипът на сайта е решил да го подари на абитуриент.

След като дядо Николай обяви намерението си да продаде една от малкото си лични вещи, за да събере пари за сметката от 2940 лeвa, се намери още един благодетел, който обаче предложи 5000 лв.

Евгени Минчев също научил, че дядо Николай не може да си плати сметката за ток и се обадил в Пловдивската митрополия с оферта.

"По думите им беше ясно, че са щастливи, че някой се е намерил да им даде тази сума. Десет минути по-късно се обадиха, за да ми кажат, че митрополията има друга воля и това е волята да се даде този часовник на търг," разказва Евгени Минчев, който останал неприятно изненадан.

"Аз исках да оставя сумата, да взема символично часовника и да му го върна обратно. Ако те са сметнали, че има нещо непочтено в моето предложение...", коментира светският хроникьор, който признава че е смутен от отказа на митрополията да вземе парите му.

Днес Евгени Минчев търси причината за отказа на митрополията далеч в миналото. Когато преди 15 години направил дефиле с мъжка мода, на което манекените носели цветни, а не черни килимявки, дядо Николай поискал да се срещне с него.

"Имахме среща в една сладкарница и той ми каза, че не е редно да се вземе такъв църковен артибут и да се прави от него мода", спомня си Евгени Минчев.

Отраснал в сиропиталище, работил като ватман в софийското депо, Минчев от години се занимава с благотворителност.

Източник: в. "24 часа"


Виж коментарите (2)

Още по темата (271):
26.06.2020 EVN с важно съобщение, свързано с новите цени на тока
03.03.2020 Обосновано ли е предстоящото увеличение на цените на тока?
18.01.2020 Култовият пловдивчанин Дядя Ваня се завърна, обясни смисъла на живота
10.04.2019 Цената на тока скача от юли
28.02.2019 Наглост! EVN иска нови цени на тока и парното от 1 юли!
02.07.2018 Вижте новите по-високи цени на тока и топлата вода в Пловдив!
Още новини от Любопитни новини:
Зомбори и Весела Бабинова се разминали в началото
Стридите - естествен афродизиак
Цитиридис влезе в болница
До дни започва финалът на най-популярна песен в Европа
В Деня на храбростта той сподели скъп спомен
Ива Софиянска показа за първи път малкия Стефан


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).