"Жълт" код за цялата страна заради силен вятър днес

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
08:40 / 12.01.2015
2016
"Жълт" код е обявен за днес в цялата страна заради бурен вятър, съобщиха от НИМХ на БАН.

Очаква се северозападен вятър 15-20 м/с, на места с пориви до 24 м/с.

През страната преминава студен атмосферен фронт. С силен и временно бурен северозападен вятър нахлува студен въздух. Преди обяд все още в Западна България ще вали сняг, а в Източна дъжд, който в много райони ще премине в сняг. 

Около обяд валежите в Западна България ще спрат, а облачността ще започне да се разкъсва и намалява, докато в Източна ще спре да вали едва привечер, най-късно в югоизточните райони. 

Максималните температури спрямо вчера драстично ще се понижат: максималните ще са между 0° и 5°. Атмосферното налягане ще се повишава и в следобедните часове вече ще е по-високо от средното за месеца.

В планините ще духа силен и временно бурен север-северозападен вятър и с него температурите ще се понижат. Ще преобладава облачно време с валежи от сняг, които от запад на изток ще спират. 

В следобедните часове над масивите от Западна България облачността ще се разкъса и намалее. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра - минус 9°.

На Черноморието ще е облачно със смесени валежи - от дъжд и сняг. Вятърът до обяд ще е силен от северозапад, след което ще поотслабне. Максималната температура на въздуха ще е 3-4°, на морската вода - около 4-5°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Нови ремонти на АМ "Тракия"
Зрелостници сигнализираха за проблеми и на втората задължителна м...
БНБ затяга критериите за отпускане на ипотечни кредити
Гърмежи и валежи до часове
Публикуваха отговорите за втората матура
Социалната комисия отказа да гласува увеличението на пенсиите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).