Затопля се

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:45 / 10.01.2015
2337
В 15 области в Северна и Източна България за днес е обявен "жълт" код заради опасен вятър, който ще духа от запад-северозапад. Това означава, че прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но времето е потенциално опасно.

В областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра, Търговище, Разград, Шумен, Добрич, Варна и Бургас се очаква скоростта на вятъра да бъде около 12-15 метра в секунда с пориви до 20-22 м/секунда.

Днес облачността над страната ще е променлива, по-често значителна. На места ще превали дъжд, в планините - сняг. В сутрешните часове са възможни поледици. Ще духа умерен, в Северна България и източните райони - силен вятър от запад-северозапад. 

Ще се затопли. Максималните температури ще са между 6° и 11°, на места в Северна България до 13°. Атмосферното налягане ще се понижава.

Над планините ще има значителна облачност. На места ще превали сняг. Ще духа бурен северозападен вятър. Температурите ще се повишават. Максималната на 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра около минус 1°.

Над Черноморието ще преобладава облачно време и на места ще превали дъжд. Вятърът ще е силен от северозапад. Максимални температури 7° - 10°. Температура на морската вода е 4-5°. Вълнение на морето 2-3 бала.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Дамите в селското стопанство: Проф. Даниела Ганева
Ето верните отговори на матурата по БЕЛ
Иззеха цистерна като веществено доказателство
Отново земетресение в България
Почина майката на Веселин Маринов, отмени концерти
Радев: Законът за движение по пътищата е написан с кръв


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).