Волен Сидеров се криел от СЕМ заради актове на телевизията му

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
15:13 / 09.01.2014
2497
11 акта за различни нарушения са били съставени на телевизия "Алфа" в последната половин година, но нито един от тях не е бил връчен на юридическия собственик на медията Волен Сидеров. Това съобщи Мария Стоянова, член на Съвета за електронни медии (СЕМ).

По думите й, в предишните месеци СЕМ се е самосезирал за казуси, които са били проблемни, и са предизвикали обществена реакция, сред които например този за отношението към бежанците. От юли 2013 г. до днешна дата са съставени 11 акта на телевизия "Алфа", част от тях свързани с нарушения на чл. 17, ал. 2 - за недопускане на предавания, които противоречат на добрите нрави, както и за дискриминация по различни пунктове. Съставен е един акт за предавания, които са неблагоприятни или могат да повлияят върху развитието на деца, пет акта за непредоставяне на информация на СЕМ от страна на телевизия "Алфа" за дейността й, каза Мария Стоянова.

"Проблемът, с който и аз като член на СЕМ се сблъскваме, е в невъзможността нашите експерти да връчат актове на Волен Сидеров, който е лидер на ПП "Атака" и юридическото лице, което стои зад телевизия "Алфа". Обратните разписки се връщат и на тях пише, че лицето отказва да получи актовете, съставени от СЕМ", каза Мария Стоянова.

"Просто се крие от нашите експерти. Това мен адски много ме притеснява. Неведнъж съм поставяла въпроса на заседание на съвета за това, че ние, от една страна, губим от това, че не можем ефективно да вършим своята дейност до край, защото не е въпросът само в съставянето на акта е дейност, а и в неговото връчване и довеждане на дейността до край. Губим и събираемост на средства от тези актове. Не на последно място, подобни актове имат в крайна сметка възпитателно значение, тъй като след като е констатирано нарушение, актът указва това, както и как да се коригира то", обясни Мария Стоянова.

По думите й - в практиката на СЕМ с останалите собственици на телевизии - няма друг подобен случай, чак толкова драстичен, с други медии.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (6)

Още по темата (23):
20.04.2016 Сидеров се споразумя с прокуратурата и за екшъна на летище Варна
19.01.2016 Сидеров: Всичко, което става с мен, е на базата на показания на
лъжесвидетели
13.11.2015 Продължава делото срещу Сидеров за инцидента на летище "Варна"
12.10.2015 Цацаров поиска имунитетите на Сидеров и Чуколов
12.10.2015 Цацаров: До края на деня ще реша дали да поискам имунитета на Волен Сидеров
12.10.2015 Съдът гледа делото срещу Волен Сидеров за скандала на летище "Варна"
Още новини от Национални новини:
Дебора за скандалния си арест: Даже не мога да повярвам, че съм б...
Инвеститор към братя Пулеви, след като събориха част от спортния ...
Вътрешният министър говори от Приморско за купуването на гласове
Разследват убийство на пастир с боеприпас
Брокер: Човек винаги ще е на печалба, ако плаща 10 години един на...
Напълно възможно е след 9 юни да видим Слави Трифонов в парламент...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).