Варненци: Цял квартал се разрушава системно

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:53 / 22.02.2021
1274
Вече 16 месеца продължава изграждането на канализация в курортен комплекс "Чайка“ във Варна. Първоначалният план е бил да приключи за шест месеца. Заради него панорамният път за "Златни пясъци“ е затворен, а градският транспорт не обслужва спирките в района. 

По улица "Боян Бъчваров“ по европейски проект през 2019 г. започва изграждането на канализация. Крайният срок за завършване на дейностите е април 2020 г., но впоследствие е удължаван два пъти с по шест месеца.

Хората от района сигнализират за този безкраен ремонт. Проблемът според тях не е само крайният срок, но и качеството на новоасфалтирания участък. На места пътят вече е пропаднал.

Проблем е и това, че градският транспорт не обслужва спирките. Според хората целият квартал се разрушава системно. Затруднен е и достъпът на туристи към хотелите в местността, а бизнесът е сринат, съобщава bTV. 

"Оказа се, че има геоложки строеж, който е нехарактерен за района. Бяха направени допълнителни проучвания и беше преработен частично проектът. В момента се извършват дейности по възстановяване на пътната настилка и през следващата седмица ще бъдат извършени асфалтови работи за възстановяване на настилката“, увери зам.-кметът на община Варна. 

Хората в района обаче са категорични, че ще обединят всички жалби и ще ги изпратят до европейските институции, защото общината не отговаря на тях. Следващата стъпка е евентуално да затворят пътя към "Златни пясъци“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).