В Пловдив ще обсъждат влажните зони

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:55 / 02.02.2015
1411
Заместник - министърът на околната среда и водите Павел Гуджеров ще открие в Пловдив дискусия на тема "Влажните зони и нашето бъдеще" по повод Световния ден на влажните зони - 2 февруари.

Събитието ще се проведе днес от 11.00 часа в административната сграда на Гребния канал, ет. 2 /залата на дирекция "Спорт и младежки дейности"/.

Проявата е съвместна инициатива на Басейнова дирекция за управление на водите Източнобеломорски район - Пловдив, Регионалната инспекция по околна среда и водите - Пловдив, община Пловдив и се осъществява със съдействието на Областния информационен център.

В нея ще вземат участие членове на Младежкия воден парламент от страната, ученици от пловдивски училища, студенти от Аграрния университет в града, както и експерти от "Зелени Балкани" и Българското дружество за защита на птиците.

Участниците ще обсъждат опазването на редките видове растения и животни във влажните зони, устойчивото използване на ресурсите в тези зони и участието на младите хора в процеса на управление на водите. С технически средства ще се извърши наблюдение на водолюбиви птици в река Марица в близост до Гребния канал.

На 2 февруари през 1971 г. в иранския град Рамсар е подписана Конвенцията за влажните зони - Рамсарска конвенция. България е една от първите страни, подписала конвенцията, която определя необходимите мерки за опазване на този тип природни екосистеми и разумно използване на техните територии и ресурси.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Има задържан след автомелето с ранени край "Маказа"
Експерт: Инфлацията е най-малкият проблем за Еврозоната
Банка сменя картите на 1 милион клиенти
Транспортират в София момиченцето, простреляно от сина на Божанко...
Майка на абитуриентка: Обувките й струват около 2 хил. лева
Първи кадри от катастрофата с камиони на път за морето


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).