Трифонов в Пловдив пред студенти: Не му е работа на един премиер да кара по цял ден джипка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
19:25 / 17.06.2021
14781
Първата публична изява от много време на Слави Трифонов бе в Пловдив. С него са и заместник-председателите на ПП "Има такъв народ" Тошко Йорданов и Ивайло Вълчев.

"Човек трябва да бъде почтен и искрен. Има много лидери, които се кандидатират за парламента, и после не влизат в него. Не мисля, че като гласуваш за "Има такъв народ" гласуваш за Слави Трифонов в парламента. Отговорността, която нося, е не само да съм депутат. Нося я от началото на политическия проект и мога да я нося и извън парламента.  Дали ще съм в парламента или не, това не променя моите отговорности. Всеки може да гласува за мен и тези, които са част от мен. Моето присъствие или отсъствие в парламента не променя отговорността, която нося", отговори на въпрос Трифонов защо е отказал да се кандидатира за депутат. 

Изборите се реализират от служебното правителство, но на фона на това, което беше преди и на фона на новия изборен закон, за който имаме заслуга - мисля, че всеки един българин по света и у нас трябва да има право да гласува. Ограниченията за българите в чужбина сега са премахнати. Това е прекрасно. България е навсякъде, където има дори само един българин и той трябва да има възможност да упражни вота си, даден му по конституция. 

"При всички положения говоря по-добър английски от бившия премиер. За жалост образованието в България е на много ниско ниво. Точката образование е на едно от челните места в нашата програма. Нормалният работен ден на един министър-председател не е да прави демонстрации с джипката. С тази демонстрация той само радва мисирките, а останалите хора се отвращават. Министър-председателят трябва да е завършил престижен университет, да говори няколко чужди езици, да бъде образован, ерудит и професионалист. Със сигурност не му е работа да кара джипка", разкри Трифонов. 

Трифoнoв кoмeнтирa, чe cлeд прoмeнитe в Избoрния кoдeкc oчaквa, чe нa прeдcтoящитe избoри вceки eдин бългaрин, нeзaвиcимo къдe пo cвeтa ce нaмирa, щe имa възмoжнocт дa глacувa. Oтнocнo мaшинния вoт тoй зaяви: "Тaкa ce oгрaничaвa купeният вoт. Нe бивa дa ce cтрaхувaмe oт нoвитe тeхнoлoгии, ниe щe нaпрaвим вcичкo възмoжнo вoтът нa хoрaтa, изрaзeн в рeфeрeндум, дa имa eлeктрoннo глacувaнe, кoeтo oзнaчaвa вceки eдин oт нac дa мoжe дa глacувa oт тeлeфoнa cи, ниe щe нaпрaвим вcичкo тoвa дa cтaнe възмoжнo в cлeдвaщия пaрлaмeнт“, кaзa лидeрът нa "Имa тaкъв нaрoд“.

Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Над 2 млрд. лева дължим на банките
От мрежата: Колоната е около 12 км, хората пият кафе край пътя
Георги Господинов се сбогува с Пол Остър
Пътуването с автобус - удобно само за хора под 170 сантиметра
Депутатът с осемте самолета вече не е част от ПП
"Ние, потребителите": Скандална нелоялна практика на туроператор


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).