Таско Ерменков: БСП е единствената партия, която може да поведе България към нормално развитие

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
18:57 / 16.02.2021
3216
"Работата, която сме започнали като партия в 44-тото НС и 4 години, в които  доказваме, че сме реалната опозиция и сме алтернативата на управлението на ГЕРБ - трябва да я реализираме, за да може България да си поеме въздух и да стане една нормална държава. Това заяви народният представител от ПГ на "БСП за България" и Таско Ерменков пред Евроком.

Депутатът от от левицата изтъкна, че БСП върви по правилния път: "БСП се грижи за обикновения човек и неговите интереси. Хората трябва да имат нормално здравеопазване, образование, социална политика, нормални цени на енергията".

По думите му БСП е единствената партия, която може да смени настоящия модел на управление и да поведе България към едно нормално развитие.

"Без БСП не може да се разгради сегашният модел. Който реално иска да разгради модела, трябва да гласува за нас", категоричен е Ерменков.

"Никога не сме водили борба на личностна основа. За нас винаги идеите са били на първо място – не просто идеи, а реални политики, основани на нашите идеи, които да помогнат на нормалния човек да живее по-спокойно, да го направят един достоен европеец", открои още той.

По думите му левицата ще продължи да поставя последователно темите и предложенията, за които се е борила през последните 4 години. Депутатът даде пример за настояването на БСП за смяна на здравния модел  - болниците да не са търговски дружества, здравето да не е стока, а грижа, а показателите на болниците да не бъдат какви са финансовите им загуби, а колко човека са излекувани. Друга тема, която депутатът подчерта е образованието – от БСП предлагат, че един учебник по един предмет.

Таско Ерменков обърна внимание, че предложенията на левицата през последните 4 години не е предизборно, а ще се случи, ако ни изберат.

"БСП трябва да бъде първа политическа сила. Смятаме, че в България е назрял моментът, в който управлението трябва да бъде поето от онези, които се грижат за интересите на българите и ги поставят над всичко останало", смята социалистът. Той добави, че левицата следва политиката си и се опитва да убеждава хората в нейната правилност.

"Предстоящият избор е цивилизационен - дали искаме да продължаваме да живеем в срутищата на ГЕРБ, или България да започне да се развива по европейски. Имаме всички предпоставки това да стане", категоричен бе Ерменков.


Виж коментарите (3)

Още по темата (4080):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха жена, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021
г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Цветница е! Хиляди българи празнуват днес
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).