Силен вятър в Пловдив, температурите падат

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:06 / 16.03.2014
2116
"Жълт" код е обявен за днес за Пловдивска и още 19 области на страната заради силен вятър. Времето ще бъде динамично. В тила на преминалия в нощните часове студен атмосферен фронт, ще бъде с променлива облачност, по-често значителна преди обяд над Източна България, почти без валежи, но много ветровито. 

В Северна България и Горнотракийската низина скоростта на западния вятър ще достига и надхвърля 15-20 м/сек. Дневните температури, в сравнение с вчера, ще се понижат с 8-9 градуса и максималните ще са между 13° и 18°. Атмосферното налягане ще остане по-ниско от средното за месец март.

Над планините ще е с променлива облачност, почти без валежи. Вятърът по високите части ще е силен от северозапад, а по Старопланинското било и бурен. Главно по северните склонове ще има и намалена видимост от образувалата се по склоновете облачност. Ще застудее. На 1200 м.н.в дневна температура 6°, на 2000 метра - минус 2°.

По Черноморието вятърът от запад-северозапад ще се усили. По-значителна ще е облачността преди обяд, почти без валежи. Дневни температури по крайбрежието - до 14°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, а температурата на морската вода е 6°-7°.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Meteo Bulgaria с ексклузивно предупреждение: Най-висока степен на...
Пепелянка ухапа жена на Южното ни Черноморие
Проучване показва интересни проценти за партиите седмица преди из...
След МВР акция хванаха непълнолетни в дискотеки и барове
Попариха ни: Плащаме повече за сянка на плажа
Избират делегатите за патриаршеския събор


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).