Сибирски студ от понеделник, в сряда -15 градуса

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (59)
09:57 / 04.03.2011
9177
Студено време ще обхване страната ни от понеделник. Температурите ще се понижават с всеки изминал ден и в сряда минималните ще стигнат до -15 градуса. Според синоптиците студът идва от полярното Карско море, което се намира на север от Сибир.

Според сезонната прогноза за България март и април ще приличат повече на зимни месеци. Ще се запази тенденцията за размиването на сезоните , отчетено в последното международно изследване.

Вече три четвърти от България е със зимна покривка. Най-дебела е тя в Ново село от 46 см. Във Видин е 38 см в Лом - 30 см. Снегорините се бориха с големи преспи и в Монтанско и Врачанско.В Югозападна България снегът е натрупал най-много в Кюстендил, където дебелината му е 12 см.. Преди нахлуване на студената вълна до края на тази седмица ни чака слънце и високи температури до 10.00 градуса. За днес в по-голямата част от страната ще има предимно значителна облачност. Преди обяд на отделни места, главно в Североизточна България ще прехвърча сняг, а в равнините и котловините ще има мъгла. В часовете около и след обяд очакваме на места в североизточната половина от страната облачността да се разкъса. Ще бъде почти тихо. Максимални температури между 1° и 6°, в София - 3°-4°.

Над планините ще има разкъсана облачност, по-значителна в ниските части, докато билата и върховете ще са над облачния слой и там времето ще е предимно слънчево. Ще духа слаб, по най-високите части умерен до силен северозападен вятър, който през деня ще отслабва.


Виж коментарите (59)
Още новини от Национални новини:
Млад родопчанин загина в Нидерландия при нелеп инцидент
Сливенската епархия избира претендентите за следващ митрополит
Mъжът, който намери Сашко: Бяхме ли се забавили 5 минути, щяхме д...
Ето какъв е трафикът по границите ни
Анна-Мария е новата Царица на розата 
Искат промени в шофьорските курсове заради тежките катастрофи нап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).