Що то е то националсоциализъм и има ли почва у нас?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
16:13 / 12.10.2013
8309
Снимка на младежи с вдигната дясна ръка в хитлеристки поздрав се появи в социалната мрежа Фейсбук. Единият от заснетите е с татуиран пречупен кръст на тялото. От неговата уста "излиза" балонче с надпис: "В България никога не е имало Фашизъм!!!".

За фотографията са позирали 9 младежи, на видима възраст около 20-тина години. Три от момчетата са се опитали да се скрият като са сложили качулки на суитшъри и маски на лицата си. От снимката не може да се разбере в кой град е направена.

"ДАНС, не ви ли мирише!", "Службите спят ли?" - това са най-честите коментари на възмутени потребители на социалната мрежа.
Един от коментаторите, очевидно запознат с новите обществени течения, е написал: "Лошото е, че подобни момченца са закриляни и финансирани от възрастни и финансово обезпечени мъже... До момента всички участващи в неофашистки прояви са освобождавани, интернет-сайтовете им работят безпроблемно и пр."

При справка в Уикипедия с ключова дума "националсоциализъм" излиза следното определение: "Националсоциализмът (на немски: Nationalsozialismus), наричан понякога нацизъм, е тоталитарна идеология, която се оформя в Германия през 1920-те и 1930-те год. След идването си на власт през 1933 година Националсоциалистическата германска работническа партия изгражда политически режим, който също се нарича националсоциализъм и представлява тоталитарна диктатура в държава, структурирана по националистически образец.".

Така че: има ли почва националсоциализмът у нас?!

Източник: ПОТВ

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Майка намери 15 кърлежа по детето си след разходка в парка
Вдигат определени пенсии
Жълт код за проливни валежи и гръмотевици е в сила за 2 области
Днес е най-важният ден от Страстната седмица
Откриха скелет на гигант при разкопки за строеж
Почивай в мир! Само на 54 години той ни напусна внезапно


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).