Шизофреници и психопати скачат пред колите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
10:35 / 11.03.2015
2649
Психично болни бягат от лечебните заведения и се правят на камикадзета на пътя. Шизофреници и психопати изскачат внезапно пред движещите се автомобили и изправят косите на шофьорите.

Преди няколко дни горнооряховецът Ивайло Ангелов пътувал рано сутринта от Елена към родния си град. В района малко преди т.нар. Лясковски разклон, той видял мъж, който тичал в неговата посока на движение, но в края на отсрещното платно. Внезапно бягащият рязко сменил посоката, минал през двете платна и се хвърлил пред колата на Ивайло.

"Набих рязко спирачките и този самоубиец се размина на една боя разстояние от колата ми. Като се обърна към мен видях лице на олигофрен, в някаква зловеща ухилена гримаса. След това мъжът започна да подскача и изчезна в съседната нива. Ако бях малко повече разсеян и бях спрял секунда по-късно, щях да го блъсна", разказва Ивайло.

Автобусен шофьор, пътуващ често в този район, разказва, че неведнъж му се е случвало по пътя между разклона за село Драгижево и този за Лясковец да среща пешеходци с видими психични проблеми.

Една от тях била възрастна жена, която вървяла винаги в средата на пътя по бялата линия и на клаксоните на водачите отговаряла с вдигнат среден пръст.

"Всеки път съм на тръни да не вземе да се хвърли пред автобуса. Свиря й, но тя не се маха. Налага се, за да я заобиколя, понякога да навлизам в насрещното. Ако в този момент срещу мен излезе друг автомобил, ударът е повече от сигурен", обяснява професионалният водач с дългогодишен стаж зад волана.

Хората от района твърдят, че психарите, размотаващи се по пътя, са пациенти от Държавната психиатрична болница в близкото село Церова кория. Допреди 2-3 години бягствата от болницата бяха ежедневие. Сега в лечебното заведение има нова ограда и строг пропусквателен режим. Напускането й от пациентите става само с разрешението на дежурния лекар, разказват запознати. 

Тези, на които се позволява да напускат болницата за няколко часа, не са буйстващи, агресивни и опасни. Те не биха нападнали и наранили никого навън. Болните обаче явно изразяват радостта си, че са от другата страна на оградата, доста по-буйно и тичат, скачат и се хвърлят пред колите на пътя, с което излагат и своя живот, и този на останалите на опасност, твърдят лекарите.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Социолог: Затъваме, хора. България си отива пред очите ни
Къде в България се намира "манастирът с дяволите"?
13-годишен ученик е обявен за общодържавно издирване
Важна информация, ако ще сключвате сделка за имот
Министър Гвоздейков за закъснението на влаковете: В понеделник си...
Търговци прехвърлят гръцка ягода в български щайги


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).