Седмицата започва с предупреждение за обилни валежи в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:34 / 15.09.2014
1569
За днес в четири области в страната е обявен "оранжев" код за дъжд и в седем области - "жълт" код. Има опасност от наводнения, съобщиха от МОСВ.

"Оранжевият" код за интензивни валежи е обявен във Видин, Монтана, Враца и София - област. В други седем области е обявен "жълт" код за дъжд - Плевен, Ловеч, Пловдив, София - град, Пазарджик, Кюстендил и Перник.

Днес над по-голямата част от страната ще има значителна облачност. В Западна, а около и след обяд и в Централна България ще има валежи, временно интензивни и с гръмотевици. 

Над Източна България ще бъде почти без валеж и с временни намаления на облачността. Вятърът ще е от изток-североизток - слаб, в Дунавската равнина и Източна България временно умерен. Максимални температури 19°-24°, в източните райони до 27°. Атмосферното налягане ще бъде малко по-ниско от средното за месеца и през деня ще остане почти без промяна.

Над планините ще бъде предимно облачно. Ще има валежи и гръмотевици в масивите от Западна и Централна България. Вятърът ще е от южната четвърт - слаб и умерен. Максимална температура на 1200 метра около 15°, на 2000 метра около 10°.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, временно значителна. Ще духа умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са 23°-25°, близки температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Румен Радев налага вето на Закона за хазарта?
Почина Петър Бочуков
Желязков: Без експерименти като ротационни правителства
Заради изборите нова гореща телефонна линия
Собственик на магазин: Голяма верига е отчела за миналата година ...
Затруднено движение за автомобили на централен пловдивски булевар...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).