Рязко захлаждане до часове, на места дори ще вали сняг!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:44 / 09.04.2014
3350
През следващото денонощие през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Ще бъде облачно, ветровито и с валежи от дъжд, на отделни места - интензивни. Значителни количества се очакват в южните райони на Родопската област. В ранните сутрешни часове по високите полета на Западна България дъждът ще се примесва със сняг. 

Утре през втората половина от деня от запад валежите ще отслабват и ще започнат да спират. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Източна България и временно силен вятър от запад-северозапад, който след пладне ще се ориентира от север, с тенденция на отслабване. Минималните температури ще са между 3° и 8°. Дневните чувствително ще се понижат и максималните в повечето места ще са между 10° и 15°. Атмосферното налягане ще се повиши и ще е около средното за месеца.

В планините ще бъде облачно, ветровито и с валежи от дъжд, над 1400 - 1500 м от сняг. Значителни количества се очакват в Рило-Родопския масив. Ще духа умерен и силен вятър от север-северозапад. Ще застудее и максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около минус 1°.

Над Черноморието ще бъде облачно, през втората половина от деня и с валежи от дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър, който след пладне ще се ориентира от север, а привечер ще отслабне. Температурите ще са без съществен дневен ход и максималните ще са между 11° и 13°. Вълнението на морето ще е 1 - 3 бала. Температурата на морската вода е 9° - 10°.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Снимка на скорпион, открит в България, взриви мрежата
17-годишния Мариян от Смолян има нужда от нашата помощ, лекува се...
На територията на България днес е регистриран температурен рекорд...
Бойко Борисов: Докато сме ГЕРБ и аз, ние няма да пратим войник в ...
Поредният обърнат ТИР в Прохода на Републиката
Градушка с размерите на яйце удари една част на България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).