Росен Плевнелиев се стяга за грандиозно строителство, вдига палат

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
16:58 / 17.02.2021
21353
Бившият президент Росен Плевнелиев се стяга за грандиозно строителство в разложкото с. Баня. Той ще вдига палат върху 3 декара в селото, разположено между три планини – Рила, Пирин и Родопите.

На предстоящата сесия на местния парламент старейшините в Разлог ще разгледат искането на ексдържавния глава за смяна на предназначението на имот от "земеделска земя“ в "жилищно строителство“, предава "Струма.бг“. Теренът се намира в местността Рудината. В близост пък е старият палат на Росен Плевнелиев, който той продаде през 2017 г. на шефа на туристическа агенция "Перла Турс“ Йордан Христов за 550 000 евро.

И до момента Плевнелиев не е прекъсвал връзката си със с. Баня, където често отсядал заедно с половинката си Деси Банова на хотел или дори в къщата, която продаде на Йордан Христов, но вече като гост. 

Бъдещият палат на Плевнелиев не е първото инвестиционно намерение на милионера. Няколко месеца след като продаде луксозното си жилище, дойде новината, че ОбС-Разлог е одобрил изготвянето на подробни устройствени планове за трасета на водопровод и електропровод, предназначени за имот в Баня, нарочен за жилищно строителство. Собственик на терена бе фирма "Ателаида“ ЕООД на тогавашната му съпруга Юлияна Плевнелиева.

Скоро след това обаче президентската двойка се разведе и планът за градежа пропадна. Местността Рудината, където ще се извисява бъдещият имот на Плевнелиев, е с изглед към Рила и Пирин, а наблизо е най-луксозният хотел на с. Баня.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Лоша новина за абсолютно всички шофьори у нас
Наши бизнесмени: Работните си места ще загубят хиляди служители
Вижте с какви заплати в бруто "Кауфланд" примамва служители
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).