Рилският манастир със собствена полиция и кмет

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
11:00 / 24.01.2015
2235
Рилският манастир ще има своя полиция. Униформените ще са служители на МВР, те няма да дават дежурства само на големи празници, но ще са там постоянно. За това са се договорили министърът на вътрешните работи Веселин Вучков и игуменът на Рилския манастир - Адрианополският епископ Евлогий. Това съобщи за "Монитор" шефът на Дирекцията по вероизповеданията Емил Велинов след срещата в обителта.

В манастира ще дежури постоянно и пожарна командна с противопожарен автомобил. Предвижда се полицейската охрана да започне да действа още от месец март. При Самоковската порта на обителта дотогава ще бъдат изградени помещения за униформените.

Ще бъде издигната и нова пощенска станция. За целта под земята ще бъде прокаран 6,5 километра оптичен кабел, тъй като интернет връзката с манастира сега е много лоша. До пролетта ще бъде изградена и канцелария за кметски наместник.

"Охраната на обителта, както и постоянното присъствие на огнеборци се налагат от редица документи на ЮНЕСКО, тъй като Рилският манастир е паметник на културата със световно значение и е под неговата егида", поясни Емил Велинов.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
В тази билка има калий, калций, желязо, манган, магнезий и цинк, ...
Читател на Plovdiv24.bg: На магистрала "Тракия" е много опасно в ...
МВР съобщи за проблеми при издаването на шофьорските книжки
Сузанита за Кристиан: Обичаше високите скорости, но винаги е бил ...
Бойко Борисов: Сега всички отвън разбират каква огромна грешка са...
Борисов от Враца: Няма да ви стигнат нито работниците, нито проду...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).