Решено: НИМХ преминава към МОСВ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:52 / 29.06.2022
1246
Националният институт по метеорология и хидрология към министъра на образованието и науката преминава към министъра на околната среда и водите. Това прие Министерският съвет със свое решение.

С изменението се отразява, че Националният институт по метеорология и хидрология е второстепенен разпоредител с бюджет към министъра на околната среда и водите.

Отразява се, че генералният директор на Националния институт по метеорология и хидрология се назначава и освобождава от министъра на околната среда и водите.

Спазва се общият принцип, че назначенията се осъществяват след провеждане на конкурс. Правилникът за устройство и дейността на Националният институт по метеорология и хидрология да се одобрява предварително от общото събрание на Института. С проекта на Постановление на Министерския съвет се прави предложение Общото събрание на учените да може да прави предложения до министъра на околната среда и водите за изменение или допълнение на правилника за устройството и дейността на НИМХ.

Допълнително се правят предложения, генералният директор да се ползва от правата за съответната академична длъжност, както след освобождаването на генералният директор да има право да заеме предишната си академична длъжност без провеждане на конкурс или избор при условията и по реда на Закона за развитието на академичния състав на Република България.

Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
17.02.2022 Христо Иванов: Няма да размислим за прехвърлянето на НИМХ в МОСВ
17.02.2022 Анастасия Кирилова: Мястото на НИМХ е в МОН, защото това е научна
организация
Още новини от Национални новини:
Цветница е! Хиляди българи празнуват днес
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).