Провежда се проучване на потребностите от работна сила

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
10:18 / 26.03.2021
1236
На 08.03.2021 г. Агенцията по заетостта стартира първото за 2021 г. проучване на потребностите на работодателите в България от работна сила. Проучването се реализира на основание чл. 10 от Закона за насърчаване на заетостта съвместно с Комисиите по заетост към Областните съвети за развитие в 28-те области в страната.

Първото проучване за 2021 г. се извършва сред работодатели от формирана национално представителна извадка. Целта е да бъдат обхванати всички сектори на икономиката, различни по статут и големина предприятия с териториално разпределение във всички области в страната.

Работодателите от статистическата извадка имат възможност да попълнят онлайн анкетен формуляр, в който да посочат освен от какви специалисти със средно и висше образование ще имат нужда, какви са потребностите им от работници без специална квалификация и кадри, притежаващи специфична правоспособност, но и как се е отразило влиянието на епидемичната обстановка върху търсенето или освобождаването на работна сила. Те ще могат да посочат и кои са най-необходимите умения, които трябва да притежава търсеният от тях персонал. Анкетният формуляр ще може да се попълва от 8 март до 16 април 2021 г. (вкл.), след което резултатите ще се обобщят и анализират на областно и национално ниво, като информацията ще бъде публикувана на сайта на Агенцията по заетостта.

Участието е важно за определяне на политиката за професионално образование и насърчаване на заетостта в областта и страната.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
"Сиела Норма" ще осигурява машинния вот на изборите
Синът на известен наш бизнесмен обяви: Без да се замислих, приех ...
Главчев: Финансирането за държавната детска болница е осигурено
Голяма банка предупреди своите клиенти
Габриела Пеева: Обвинена съм в нещо, което не съм сторила
Хотелиери от Гърция: Има цели хотели, заети от български туристи ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).