Продължава издирването на двамата избягали затворници

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:47 / 04.05.2014
1401
Трето денонощие няма следа от опасните двама престъпници, прокопали тунел и избягали от Централния софийски затвор вечерта на 30 април.

Гранична полиция е на крак, контролът над преминаващите през всички пунктове е засилен. Следят се и камерите по граничните зони, за да се провери дали Николай Николов-Шатката и гватемалецът Хосе Мартинез не са напуснали страната с фалшиви документи, съобщава NovaNews.bg.
Информация за бегълците е подадена и към всички съседни страни.

Не е изключено страната ни да поиска снимките на двамата бегълци да бъдат пуснати на страницата на "Интерпол" за издирване зад граница. До момента обаче това не е направено.

Според бивш съкилийник на Шатката бягството е било подготвяно от около месец.

Полицията е прегледала всички записи от камери, на които има някаква вероятност да са заснети двамата избягали затворници, предаде БНР. До момента обаче няма открити такива кадри.

Разследващите работят по няколко версии, но те все още остават тайна, за да не се пречи на работата.
На 1 май МВР съобщи, че издирва двама затворници, прокопали тунел и избягали от Софийския затвор вечерта на 30 април.
Двамата - 46-годишният Николай Николов-Шатката и 48-годишният Хосе Луис Гевара Мартинес, са замесени в придобили голяма обществена популярност случаи.

Шатката е в затвора за убийството на Николай Христов-Хайо. Той стана известен със съгласието си, заедно със Станислав Методиев-Сиси, да свидетелства срещу разбитата банда на т. нар. пернишки килъри.

Хосе Мартинес е обвиняем заедно с още трима души за стрелбата в прохода Хаинбоаз на 3 август 2011 г. Тогава той и Ивайло Василев, Байчо Тодоров и Иван Райков стреляха срещу автомобила на бизнесмена Атанас Атанасов. След разклона за с. Въглевци те спрели автомобила, простреляли Атанасов в бедрото и го обрали.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Проф. Христова: Това насекомо не е опасно, но пренася тропически ...
Райските кътчета в Родопите с водопадите
Последният български цар днес става на 87
Празник е! Честваме чудотворец, помогнал на хиляди
Летни температури, НИМХ каза ще има ли бури
Моторист загина след тежка катастрофа


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).