Президентът призова политиците да чуят хората и да обещават изпълними неща

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:29 / 12.04.2013
2146
Три послания отправи държавният глава Росен Плевнелиев към политическите партии и коалиции, които ще участват в предстоящите парламентарни избори. В обръщение по повод началото на предизборната кампания Плевнелиев призова политиците да чуят хората, да работят за доверие и да обещават реално изпълними неща. 

"Първият ми апел към участниците в изборите е: Чуйте хората. Адресирайте проблемите им. Предложете решения и поемете ясни ангажименти. Второто ми послание е: Работете за доверие. Само така ще излезем от социалната и политическа криза, в която се намираме. Доверието се печели трудно, изисква честен и открит диалог с хората, постоянни и целенасочени действия. Да изпълним демокрацията със съдържание за обикновения човек - той да повярва, че е важен, че политиците го чуват, че държавата и политиците работят за него. Третото ми послание е призив към участниците в изборната надпревара: Не обещавайте всичко, а само това, което реално можете да изпълните. Това е начинът да се върне доверието на гражданите", подчерта държавният глава. 

"Почти четвърт век отмина от промените от 1989 г., когато страната ни пое по своя демократичен път на развитие. Днес все още много българи са на мнение, че политиката е мръсна работа, че в политиката се случват странни компромиси, а процесите се движат от задкулисни договорки. Политиката е нещо друго - в демократичния свят тя дава възможност да се генерират добрите решения и създава правилата, по които се развива обществото. Иска ми се да вярвам, че като народ сме извървели голяма част от своя път към утвърждаване на ценностите и принципите на демокрацията. Нека и политиците покажат, че са част от този процес", посочи президентът. 

"Политическият дебат в кампанията трябва да се фокусира към реалния дневен ред на обществото, върху реалните проблеми на хората. 

Българският народ очаква промяна. Очаквам по-различен и национално отговорен подход към важните за обществото въпроси. Очаква качествено нов ангажимент за управлението на страната", отбеляза Плевнелиев.


Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (455):
02.05.2023 Плащаме 4400 евро на Местан и ЕСПЧ, защото Изборният кодекс не му дава да агитира на майчин език
17.01.2014 Еврокомисия ще разследва сигнали от ГЕРБ за купуване на гласове от ДПС
19.10.2013 Костинбродският кьорфишек, или как рибата излезе цаца
18.10.2013 ГЕРБ излезе с декларация по случая "Мултипринт"
14.10.2013 Повдигнаха обвинение на бившия главен секретар на МС за костинбродските бюлетини
17.09.2013 Бойко: Станишев е финансирал предизборната си кампания с пари на Пловдивския панаир
Още новини от Национални новини:
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).