Президентът: За първи път България получава толкова висока позиция в ЕК

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:47 / 10.09.2014
1726
В изявление до медиите президентът Росен Плевнелиев определи избора на Кристалина Георгиева за зам.-председател на Европейската комисия и поверения ѝ пост на еврокомисар за бюджета и човешките ресурси като огромен успех и признание преди всичко за нея като професионалист и убеден европеец.

"Убедени сме, че от новата много по-висока и отговорна позиция комисар Георгиева ще бъде изключително полезна на обединена Европа в този труден момент, като резултатите, които ще постигне, и работата, която ще свърши, ще получат своята висока оценка в Европа и по света. За първи път България получава толкова висока позиция в ЕК. Това представлява огромен успех за държавата и ще допринесе за подобряване на позициите на страната на европейската сцена, както и за задълбочаване на процесите на европейската интеграция. Това, че България ще получи за първи път позицията вицепрезидент на ЕК, доказва, че Европа не се дели на силни и слаби, на малки и големи, на стари и на нови държави членки", заявява още президентът.

Плевнелиев изразява надежда, че с този избор всички в България най-накрая ще разберат, че песимизмът им е илюзорен и че трябва да бъдат по-амбициозни. И когато страната има силна кандидатура, всички трябва да загърбят политическите си пристрастия.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Неделина Неделчева е Царица Роза 2024
Журналист: Путин готви военна офанзива през лятото
Експерт: Живеенето под наем е добра опция, ако човек не разполага...
България е на второ място в Европа по брой и дебит на минерални и...
Каква заплата получава един евродепутат?
Хампарцумян за влизането ни в еврозоната: Риск има, ако се появят...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).