Президентът: Политиците ни трябва да се обединят около националните приоритети

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:50 / 23.09.2014
1769
Политическото противопоставяне е неизменна част от демокрацията, но е продуктивно само когато се залага на мотивираното съревнование на идеи и не се свежда до междуличностна конфронтация. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в САЩ, където е заради участие в 69-aта сесия на Общото събрание на ООН.

По думите му родните политици трябва да могат да се обединяват около важните национални приоритети. Държавният глава изрази и надежда за бързо сформиране на правителство след изборите в началото на октомври, за да може по-бързо да се започнат очакваните реформи.

"Това включва както подобрение на работата на администрацията, така и въвеждането на електронно управление, което е изключително важно за работещите и гласуващи българи зад граница", посочи държавният глава.

Пред сънародниците ни в Ню Йорк президентът се ангажира да продължи да работи за провеждането на повече национални допитвания по важни за българските граждани теми. Въпросът за пряката демокрация и участието на гражданите във вземането на решенията не може да бъде неглижиран, подчерта още държавният глава.

Заради членството си в ЕС и заради връзките си в Черноморския регион България става все по-привлекателен партньор за инвестиции и за откриването на производствени мощности, заяви президентът. Всеки, който желае да инвестира в България, е добре дошъл, каза още Росен Плевнелиев.

Президентът открои усилията, които се полагат за утвърждаване на страната ни като център за производство на автомобилни части и за развитие на нови технологии.

"В България днес няма безработни инженери. Заплащането на труда им не е като в други части на ЕС, но определено сме на прав път", подчерта още държавният глава и припомни, че страната ни вече работи за създаването на своя първи технологичен парк.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Обявиха голяма наша банка за продан, оттам обаче отрекоха информа...
Пеевски: Мечтата на Асен Василев беше да стане премиер, Христо Ив...
Асфалтираха мястото от катастрофата с Кирил Петков
Лили Иванова с голямо признание от президента
Борисов: Зациклим ли след изборите, наесен ще отидем пак
ГЕРБ-СДС представят управленската си програма: Не допускайте хаос...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).