Прекъсват движението на влакове по линията Пловдив-Свиленград

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:43 / 03.06.2014
2765
През периода от днес до 13-и декември 2014 г. ще бъде прекъснато движението на влаковете в участъка между гарите Ябълково и Симеоновград. Причините за временното прекъсване на влаковото движение между двете гари са свързани с изпълнението на дейности по проект "Реконструкция и електрификация на железопътната линия Пловдив - Свиленград - турска/гръцка граница" в железопътния участък Ябълково - Симеоновград.

Извършването на ремонтни дейности в посочения участък налага промени в транспортната схема за движение на всички пътнически и международни бързи влакове, както и на товарните композиции. Поради извършваните ремонти по железния път няма да се движат два международни влака между Ябълково и Капъкуле, както и деветнадесет пътнически влака между Ябълково и Димитровград, както и между Димитровград и Свиленград. По удължен маршрут ще пътуват дванадесет влака между Ябълково и Първомай, както и ще бъдат въведени промени в разписанията на петнадесет влака.

За осигуряване на транспортно обслужване за клиентите на "Холдинг Български държавни железници" ЕАД ще бъдат осигурени автобуси. Пътниците от всички влакове, които обичайно преминават през участъка на ремонтните дейности, ще се превозват с автобуси между гарите Ябълково и Димитровград, както и между гарите Димитровград и Свиленград. За пътниците от международните влакове за и от Истанбул ще бъде осигурен превоз с автобуси между гарите Ябълково и Капъкуле.

Информация за промените в разписанията на влаковете, както и за разписанията на автобусите, е поставена във всички гари и спирки по този маршрут, както и в електронния пътеводител на официалната интернет страница на "Холдинг БДЖ" ЕАД (www.bdz.bg).

За подробна информация клиентите на националния железопътен превозвач могат да се обръщат към гишетата "Информация" и билетните каси в съответните железопътни гари.


Виж коментарите (0)

Още по темата (42):
26.09.2022 От НКЖИ се похвалиха с модернизираната жп линия Септември - Пловдив
02.02.2022 Единственото изградено жп направление за скорост от 160 км/ч е Пловдив - турска граница
07.01.2022 Експерт: ЖП линията Пловдив-Свиленград е за 160 км/ч, но няма влакове за
нея
03.02.2021 Отчуждават още имоти за модернизацията на жп линията София - Пловдив
14.10.2020 Държавата модернизира ЖП линията Пловдив - София, отчуждава частни имоти
06.08.2018 Размразиха жп проект за 1 млрд. лева, от София до Пловдив 1 час с влак!
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).