Предварително попълнените данъчни декларации вече са достъпни

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:13 / 16.03.2021
1232
От днес са достъпни предварително попълнените данъчни декларации за облагане на доходите на физическите лица за миналата година, съобщиха от приходната агенция.

За първи път ще бъдат включени още данни за получени суми от наложени платежи и информация за продажба на моторни превозни средства, които са били собственост на декларатора по-малко от 12 месеца.

За първи път от тази година НАП въвежда автоматично попълване на данните от наложен платеж. Ако той е с цел регулярна търговия, подлежи на данъчно облагане. Данъкоплатецът сам решава в коя категория попада, съобщава БНР. 

Въпреки че данъчните декларации са предварително попълнени, отговорността за данните се носи от декларатора, който има право на корекции в тях. Това важи не само за интернет търговията, но и за всички попълнени данни.

В предварително попълнените данъчни декларации се включват данните за доходи от трудов договор, хонорари и граждански договори, доходи от наем при отдаване на имот за юридически лица и за земеделски субсидии.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).