Предупреждение! Педофилите търсят и залагат капани в интернет

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:30 / 16.02.2021
2359
"Децата пострадаха много от самотата по време на пандемията, те търсят компенсация на общуването чрез социалните мрежи, това включва и разговори с непознати, което е доста опасно", това каза в предаването "Социална мрежа" по NOVA NEWS Антоанета Василева, координатор на консултативната линия за безопасен интернет и отговорник за програма "Дигитално-медийна грамотност".

Тя информира, че еротично съдържание с деца много се търси в интернет.

"Изключително активно педофилите търсят и залагат капани, като има изключително висок ръст на подадените сигнали в Европол за злоупотреба с деца в интернет", добави тя.

"Опасностите с фалшивите профили са, че никога не знаеш кой стои отсреща. Търсят се снимки и видеа със сексуално съдържание. Те убеждават децата да го правят чрез приятелски разговори, които подхващат, и след заигравка следват заплахи и изнудване, че ако не продължат да произвеждат еротично съдържание, ще изпратят снимките или видеото на близки, познати, приятели", разясни Антоанета Василева една от схемите, по които действат педофилите в интернет.

Друг проблем, който изтъкна тя е, че децата са много склонни сами да произвеждат сексуално съдържание и не мислят за последствията, а педофилите именно това търсят.

Тя посъветва родителите да изградят у децата навици да разпознават опасностите в интернет пространството. Като контролът трябва да е явен, а не скрит и да бъде ясно, че това се прави, не за да бъдат шпионирани, а за да бъдат предпазени.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).