Предупреждение: "Оранжев" код за обилни валежи в Пловдив утре!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:24 / 02.09.2014
5862
"Оранжев" код за обилни валежи за Пловдив и още 7 области е обявен за утре, 3 септември. За останалата част от страната кодът е "жълт". Очакваните количества дъжд за денонощието в Пловдивско са 30-60 л/кв.м.

През нощта облачността ще продължи да се увеличава и вплътнява. Ще има валежи, главно в югозападната половина от страната и на места те ще са интензивни. Ще духа до умерен изток-североизточен вятър. През деня валежите ще обхванат цялата страна. На места ще са придружени от гръмотевици. 

По-големи количества валеж се очакват да паднат в Западна и Централна България. Вятърът от изток-североизток ще се усили - ще е умерен, в Дунавската равнина и Източна България временно и силен. Температурите ще се понижат и преобладаващите максимални ще са от 21° до 26°, в североизточните райони, където ще завали по-късно след обяд - до 28°. Атмосферното налягане през деня слабо ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

Над планините ще бъде облачно и ще вали дъжд. Ще има и гръмотевична дейност. Вятърът ще е умерен, временно и силен от изток-югоизток. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 м ще достигне 16°, на 2000 м около 10°.

Над Черноморието облачността ще е значителна. С прекъсвания ще превалява дъжд. По-интензивни и на повече места ще са валежите по южното крайбрежие. Ще духа умерен, временно и силен вятър от изток-североизток. Температурите слабо ще се понижат и максималните ще са 24°-26°, близки до тази на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).