Правосъдният министър отказа да се яви на изслушване пред КПКОНПИ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
21:01 / 07.02.2022
1450
Министърът на правосъдието Надежда Йорданова изпрати писмо до КПКОНПИ, с което отказва да се яви в отговор на писмото-покана от комисията за "вземане на обяснения от граждани“, информират от ведомството.

Тя аргументира решението си с това, че "не е налице законно-обоснована причина за това“.

"Министърът на правосъдието в рамките на своите правомощия взаимодейства с всички органи в рамките на закона, сезира и съдейства на същите, когато са налице законово-предвидените основания за това“, пише в отговора си министър Йорданова.

"Мотив за призоваването ми е позоваване на нормата на чл.41 от Правилника за устройството и дейността на КПКОНПИ. Предвид обстоятелството, че същата се съдържа в подзаконов нормативен акт, с който се предвиждат процесуални властнически правомощия на органите, по смисъла на чл.16, ал.2 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество, за призоваване в служебни помещения, то тя се явява нищожна и не следва да породи правно действие. Делегацията на чл.23 от ЗПКОНПИ не включва и обективно не може да включва първично регулиране на правни отношения, чиито адресати са трети лица, различни от работниците и служителите на КПКОНПИ, поради което е незаконосъобразна“, се изяснява в писмото.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Дебора за скандалния си арест: Даже не мога да повярвам, че съм б...
Инвеститор към братя Пулеви, след като събориха част от спортния ...
Вътрешният министър говори от Приморско за купуването на гласове
Разследват убийство на пастир с боеприпас
Брокер: Човек винаги ще е на печалба, ако плаща 10 години един на...
Напълно възможно е след 9 юни да видим Слави Трифонов в парламент...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).