Подкрепете Пловдив в битката за "Сграда на годината" 2013

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
16:18 / 03.12.2013
6575
Пловдив участва с няколко обекта в националния конкурс "Сграда на годината 2013", научи Plovdiv24.bg. Всеки може да гласува според предпочитанията си ОТТУК. В категория "Корпоративни и административни сгради" е номинирана четириетажната административна сграда на фирма "Деворекс" ЕООД. 

В категория "Производствени и логистични сгради" регионът ни участва с една номинация - предприятие за електрокомпоненти за ниско и средно напрежение, чиято сграда е разположена в Индустриална зона "Раковски", село Стряма, община Раковски, област Пловдив. 

В категория "Културно-историческо наследство и сгради-паметници на културата" номинирана е Малката базилика. В "Образование и спорт" кандидатстваме с два обекта - новата спортна зала на Пловдивския университет и спортния комплекс на ПФК Ботев в "Коматево". 

В "Жилищни сгради и комплекси" номинирани са три сгради: Ултрамодерният жилищен комплекс "Пловдив Де Лукс", който е изграден в една от най-желаните и предпочитани за живеене и инвестиции зони на Пловдив, в непосредствена близост до Новотела и църквата "Св. Иван Рилски " в "Кършияка"; "Тракия Плаза" в жилищен район "Тракия" до блок 100 и комплекс "Южен" в "Кючук Париж".

Победителите в конкурса се определят от жури, съставено от представители на браншовите организации, професионалисти, представители на бизнес средите.

Престижното събитиe, учредено през 2002 година, прави преглед на тенденциите в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата и отличава най-добрите постижения през съответната година. От създаването си до днес конкурсът представи стотици сгради, изградени през последните дванадесет години в България. Национален конкурс "Сграда на годината" е под патронажа на Министерството на регионалното развитие и Министерството на инвестиционното проектиране с подкрепата на браншовите организации - КСБ, КАБ, САБ, КИИП. 

С учредената през 2005 г. инициатива "Вечните сгради на България" конкурсът е организирал успешни кампании за набиране на средства за възстановяването на сгради, свързани с културното и историческото наследство, като Боянската църква "Св. Никола и Св. Пантелеймон" в София и Музея на Колю Фичето в Дряново.

Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Разкриха рекордна контрабанда, скрита сред буркани
Обещават на проститутки от България и Румъния, че ще изкарват по ...
ЦИК: Изборните протоколи са елементарни за попълване
Банкери: Освободете се от левовия кеш и го внесете в банките пред...
Томислав Дончев за изборите: Вторите и третите трябва да подкрепя...
Хванаха шофьора, който блъсна бус на АМ "Тракия" и избяга


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).