Пловдивски спасители ще бъдат удостоени с държавна награда

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
14:10 / 03.09.2014
2633
Двама доброволци и петима служители на МВР ще бъдат удостоени с държавна награда за участието си в спасителните и аварийно-възстановителните дейности при наводнението в Мизия в началото на август.

Правителството предлага на Президента на Република България да издаде укази за награждаване с медал "За гражданска заслуга" - втора степен, на Пламен Пенев, Иван Иванов, Васил Петров, Петко Вишев и Драгомир Гайдев от ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" и на доброволците Владислав Димитров и Мирослав Маринов за приноса и заслугите им за сигурността и обществения ред при участието им в спасителната операция в Мизия и околностите.

Владислав Димитров и Мирослав Маринов са сред първите, които на 2 август сутринта започват да помагат при изграждане и укрепване на дигите на р. Скът. Към 16 ч. Маринов прекъсва дигата извън града, за да го предпази от наводняване, при което водата се оттича в земеделските площи. С тежка техника двамата извършват евакуацията на над 300 човека и на имущество в първите часове в нощта на наводнението, като по този начин спасяват много човешки животи. Спасителната им дейност продължава непрекъснато до вечерта на 3 август.

Пламен Пенев е инструктор в сектор "Спасителна дейност" в Столичното управление "ПБЗН". Той ръководи и участва в екип водолази при евакуиране на хора от града и координира работата на хидрофорните модули.

Иван Иванов е командир на екип в група "Спасителна дейност" към ОУ "ПБЗН" - Велико Търново. В Мизия ръководи отводняването на 27 обекта, евакуира възрастни и трудноподвижни хора, както и животни, а с лодка доставя лекарства от наводнени къщи.

Васил Петров е командир на екип в Районна служба "ПБЗН" към областното управление във Велико Търново. Участвал е в евакуирането на граждани и имущество и е ръководил отводняването на 18 обекта.

Петко Вишев е командир на екип в Трета районна служба "ПБЗН" - Пловдив, Драгомир Гайдев - водач на специален автомобил в Четвърта районна служба "ПБЗН" - Пловдив. Участвали са активно в евакуирането на развалени хранителни продукти и трупно месо от къщи на ул. "Дафина Чергарска" и при отводняването на къщите по улицата.


Виж коментарите (2)

Още по темата (204):
18.09.2015 Укрепиха свлачището на "Горни Воден"
24.06.2015 ЕС ни дава близо 2 млн. евро заради наводненията
17.02.2015 Компенсират фермерите заради наводненията през 2014-а
18.12.2014 Евродепутат: Европейските средства за възстановяване на щетите от наводненията са дългоочаквана помощ
15.12.2014 ЕП ще гласува над 10 млн. евро хуманитарна помощ за пострадалите от наводненията в България
14.12.2014 Ген. Кирил Войнов: Държавата е затънала в блатото на безотговорността
Още новини от Национални новини:
В тази билка има калий, калций, желязо, манган, магнезий и цинк, ...
Читател на Plovdiv24.bg: На магистрала "Тракия" е много опасно в ...
МВР съобщи за проблеми при издаването на шофьорските книжки
Сузанита за Кристиан: Обичаше високите скорости, но винаги е бил ...
Бойко Борисов: Сега всички отвън разбират каква огромна грешка са...
Борисов от Враца: Няма да ви стигнат нито работниците, нито проду...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).