Площад в София ще носи името на Желю Желев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:02 / 19.03.2021
2068
Пространството между ул. "Московска", пл. "Княз Александър I" и сградата на Народното събрание (бившият Партиен дом) вече ще се казва площад "Желю Желев". В момента пространството се ползва като служебен паркинг за автомобилите на депутатите и служебни коли на парламента, като това няма да се промени след именуването на зоната. Предложението беше гласувано на сесията на Столичния общински съвет. То бе внесено от съветниците Малина Едрева и Антон Койчев от ГЕРБ и Веселин Калановски от "Демократична България". 

Идеята е на инициативен комитет, в който влизат и хора от екипа на експрезидента- д-р Михаил Иванов, Пламен Богоев, Боян Славенков, Йордан Христозков и Кирил Велев. Желю Желев е първият демократично избран президент на България. Той бе държавен глава на България от 1 август 1990 до 22 януари 1997 г. Желев е роден на 3 март 1935 г. Почина на 30-ти януари 2015г.

На същото заседание СОС гласува мястото на бившия мавзолей на Георги Димитров да се нарича "Площадка Мавзолей" в рамките на програмата "Навън", с която Столична община избира и подкрепя финансово арт проекти, които се разполагат на същото място.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините
Земетресение в Черно море
Пиян шофьор на джип предизвика катастрофа, има пострадали
След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в п...
Една област в България със спешни мерки заради болните от коклюш


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).