Пипнаха сина на висш магистрат да преписва на изпит за прокурори

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
14:54 / 20.04.2015
3146
Син на висш магистрат е хванат да преписва на конкурс за младши прокурори, който се проведе тази събота във ВИАС. Скандалът в момента е тема №1 не само в средите на юристите, но и във всички специализирани форуми.

По време на писмения изпит кандидати забелязали, че синът на известен прокурор в Софийска апелативна прокуратура и неин бивш шеф вади странни книжа.

Когато се развикали, се оказало, че той разполага с напечатан на принтер решения казус, по който трябвало да се работи. Освен това, квесторите открили напечатани и другите 9 казуса, които били включени в конкурсната програма. По принцип задачите са секретни и никой не би трябвало да има достъп до тях.

"В началото квесторите си затраяха и опитаха да потушат скандала. Ние обаче се развикахме, че това е син на прокурор и не може да си позволява подобно нещо. Едва когато надигнахме глас, наблюдаващите го изгонихме", казаха пред "Фрог нюз" участници в конкурса. 

Нарушителят в момента е съдебен помощник в Софийски градски съд и взема 90% от заплатата на редовия съдия.

Преди около 5 години задачите за същия конкурс изтекоха и се наложи ВСС да го анулира. Според юристи, в тази ситуация трябва да се постъпи аналогично, защото не се знае колко човека са се добрали до решенията. В момента във Фейсбук скандалът е най-коментираната тема, като все още никой не смее да напише имената на магистрата и сина му.


Виж коментарите (6)
Още новини от Национални новини:
Български фермер разкри огромна далавера с млякото у нас
Отложиха пускането на газовия терминал край Александруполис
Кампания 2024: Какви промени се готвят в обвързаното подпомагане ...
Мъж преби и отвлече 19-годишно момиче
Вигенин води листата на БСП за евроизборите
Синоптикът Янков ни попари с прогноза за празничните дни


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).