Перник фалира

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
11:01 / 14.12.2014
4086
Кметът на Перник Иван Иванов, който беше избран от Общинския съвет на 17 ноември на мястото на станалата депутатка от АБВ Росица Янакиева, обяви, че общината е фалирала. Според него общината има задължения над 16 милиона лева, които не може да обслужва, понеже различни фирми са заложили запори на сметки, по които има над 6 милиона.

Иванов обвини предишното ръководство на Перник, че е харчило прекалено много и обясни, че планът за приходите е изпълнен едва на 59 %. Според него общината има ежедневни приходи от около 20 000 лева, с които не може да функционира нормално и има вероятност да не могат да бъдат платени заплатите на служителите.

Сегашният кмет каза, че предшественичката му Янакиева, която беше избрана и за заместник-председател на Народното събрание, саботира всячески работата му.

От своя страна Янакиева коментира, че Иванов не е в състояние да осигури нормално функциониране на общината.

"Има решение на Общинския съвет за безлихвен кредит от Министерството на финансите за 2,2 милиона лева, но сега спешно ни трябва 1 млн. лв., за да се справим с плащанията към хората", каза Иванов и отправи публична молба през медиите към премиера Бойко Борисов и финансовия министър Горанов за съдействие за осигуряването на необходимия по спешност минимум от средства.


Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).