Отваряме пазари само за BG зеленчук

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (11)
16:32 / 31.08.2013
5247
Специални пазари за български зеленчуци и плодове ще се обособят в големите градове.

"Проведох срещи с големи търговски вериги, открихме в "Метро" пазар за наши земеделски производители. Ще инициирaме това и в други търговски вериги, за да може нашите земеделски производители, да излязат на пазара. В преговори съм с големи градове, където да се направи пазар със стоки на български производители", обясни министърът на земеделието Димитър Греков.

Той преговарял затова с кметовете и го обяви, давайки старт на гроздобера край пловдивското село Устина. Реколтата от грозде е с 40% повече от очакваното, а доброто качество означава, че ще имаме много качествени вина през 2014-а, надява се министърът.

Според него изкупната цена трябва да бъде по-висока от миналогодишната. Той коментира и цената на хляба, която според него не би трябвало да се променя, въпреки че в момента житото поскъпва.

Нов директор на Държавен фонд "Земеделие" ще се търси с конкурс, заяви Греков. Досегашният Румен Порожанов подаде оставка и тя бе приета.

"Все пак, там се ръководят 7 милиарда лева и трябва парите да отиват по предназначение", обясни причините министър Греков.

Източник: в. "24 часа"


Виж коментарите (11)
Още новини от Национални новини:
Работници: Протестираме - към заплатите ни от 3000 лв. трябва да ...
Директор на училище: Необходима е кардинална промяна за един от н...
Николай Марков: Левски е произведен национален герой, възрожденци...
Колите под наем в чужбина: Ще ce опитат да ви цакат с много такси...
Европа е готова да спре забраната за колите с бензинови двигатели...
2-годишно избяга от детска ясла?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).