Отново няма лекарство за епилептици

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:51 / 02.05.2015
2076
На 30 април изтече крайният срок, в който на пазара трябваше да бъде пуснат един животоспасяващ медикамент. Заместителят на спряното преди 4 месеца лекарство "Ривотрил" е необходим на хора с епилепсия. Без него те получават тежки гърчове, които не могат да овладеят. Срокът - 30-ти април - не беше спазен. Заместителят го няма.

За Васко сме Ви разказвали и преди. Страда от епилепсия. От жестоките гърчове, които получава, го спасява лекарство, което липсва в аптеките. Липсва и заместителят му. За да обклекчат мъките на децата, от Асоциацията на деца с епилепсия се превърнаха в трафиканти на лекарства и пътуваха до Сърбия.

Още тогава от Агенцията по лекарства обясниха, че фирмата, която притежава разрешително за лекарството-заместител, е обещала да го пусне в аптеките на 30 април.

Ден след изтичането на крайния срок Антоанета отива да купи така дългоочакваното лекарство, за да облекчи мъките на 16-годишната си дъщеря. Още в първата аптека обаче надеждите на жената рухват - лекарството отново го няма.

Екип на Нова телевизия потърси отново фирмата, която трябва да разпространява заместителя, за да разбере защо след изтичане на срока за разпространение от медикамента няма и следа. Разговор обаче така и не се състоя.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Голяма промяна за всички имоти в страната
Президентът: България не приема изявления, противоречащи на Догов...
Днес честваме паметта на трима мъченици
Детето, простреляно от сина на Божанков, е в добро състояние. Род...
Такова време ни очаква през следващите дни
Министър Милошев: Очакванията ми за летния сезон са много добри


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).