Орязаха парите на болниците с 1/5

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
17:31 / 15.10.2013
2731
Държавата оряза парите на болниците с една пета. Така лечебните заведения ще получат само 80% от парите, които са изхарчили през септември за лечението на пациенти и за медицински изделия, реши надзорът на Здравната каса.

Още преди дни от Касата предупредиха, че има и по-голяма опасност - да плащат само 65 на сто от това, което са изработили болниците.

Болниците масово твърдят, че няма да връщат пациенти, но ще трябва да орязват заплатите на лекарите или да задлъжняват на доставчиците си. Според някои лечебни заведения няма да има средства за консумативи и това може да влоши качеството на медицинските услуги.

От Касата обясняват, че болниците ще си получат изработените пари, но най-рано през януари - с новия бюджет. Сега причината за намаляването на плащанията е, че Касата вече е направила преразход от близо 150 милиона лева.

До края на годината всеки месец ще се решава каква част от дължимите средства ще се връщат на болниците. Промяната предизвика сериозно недоволство сред медиците и пациентите.

Източник: Нова телевизия


Виж коментарите (7)
Още новини от Национални новини:
Митрополит Николай: Аз няма да съм следващият български патриарх
Два пъти за ден: Градушка удари Родопите, унищожи реколти
Ускоряват изграждането на Националната детска болница
Хиляди Ботеви поклонници се стекоха на връх Околчица
Само за ден десетки пияни и дрогирани зад волана
Без извънредно заседание на парламента днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).