Ненчев: Ще продължим да охраняваме въздушното си пространство

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
13:17 / 04.05.2015
1416
Няма основания на този етап за безпокойство. Ще продължим да охраняваме въздушното си пространство. Това каза военния министър Николай Ненчев.

На въпрос колко изтребителя МиГ 29 летят в момента, Николай Ненчев отговори: Имаме няколко МиГ-а, които изпълняват своите задължения и смятам, че няма основание за безпокойство. Тази тема като че ли се преекспонира в обществото. Няма основания на този етап за безпокойство, ще продължим да охраняваме въздушното си пространство.

Попитан за ремонта на тези изтребители, министърът припомни посещението си в Полша, където е обсъждан и въпросът свързан с ремонта на МиГ-овете.

"Около 80 и няколко милиона в цялата сума, ако искаме да ремонтираме няколко от МиГ-овете, които трябва да продължат. Другият вариант е около 24 млн. за два, доколкото разбрах от ген. Радев, които бихе могли да ремонтираме в рамките на тази година, за да гарантираме, че до края на следващата няма да имаме основание за безпокойство", каза министърът.

Министърът не отговори дали вече е получил призовка от прокуратурата, за да даде обяснения по проверката за това, че му е предлаган подкуп.

Източник: БГНЕС


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Д-р Миндов: Почва като обикновена вирусна инфекция
Борисов с въпрос към правителството на Кирил Петков
Лоши новини за любителите на лова, таксите скачат двойно
Първи коментар на Кирил Петков след катастрофата
От МВР посочиха причините, довели до катастрофата с автомобила на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).