Момиче в дъното на атентата срещу Доган? Октай се представял като Огнян

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (16)
10:20 / 21.01.2013
5621
Октай, който извади пистолет срещу Доган, е имал гадже в централата на ДПС. Това разкри в Бургас вторият му баща Атанас, който пък е симпатизант на "Атака". Пастрокът не изключва ревност да е в основата на опита за покушение. Енимехмедов първо симпатизирал на ДПС, но после се разочаровал. Леля му Нависе обаче е активист на движението и в момента е чиновник в община Руен. Тя се скарала с майката на Октай, която заживяла с християнин.

Че Октай е посегнал на Ахмед Доган от ревност, е най-горещата клюка в Бургас ден след покушението в НДК. Вторият баща на Енимехмедов - Атанас, споделил в кварталното кафене, че като нищо гаджето на доведения му син е в дъното на атентата. Октай се запознал с фаталното момиче преди 6 месеца и буквално загубил ума си. Брат му Метин дори се оплаквал на приятели, че е станал адски затворен, не се прибирал в Бургас. Пастрокът Атанас пък разказал в махалата, че гаджето на Октай скоро започнало работа в централата на ДПС в София. И подозирал, че това е провокирало сина му да вземе Сокола на мушка.

Не само гаджето, а и лелята на Октай е "вътрешен човек" в ДПС. Нависе е сестра на майка му Айше и завежда "Личен състав" в община Руен. Лелята е сред най-дейните активисти, член е от няколко години. Съпартийците й в Руен я бранят със зъби и нокти след покушението.

"Тя какво е виновна, че той е извадил пистолет срещу Доган?! Не я замесвайте! Никой не може да си избира роднините, нито да отговаря за действията им", заяви кметът на Руен Исмаил Осман след инцидента в НДК.

Според роднини Нависе поддържала нормални отношения със семейството на сестра си, но напоследък връзката им охладняла. Причината била, че майката на Октай се развела с мъжа си Хасан и се оженила за Атанас, който е християнин.

Родата недолюбвала новия зет, а на Айше показали, че не е много желана на семейните празници. Синът й Октай застанал изцяло на нейна страна и демонстрирал открита неприязън към леля си Нависе заради ДПС.

"Беше много краен и макар че не се занимаваше с политика, мразеше отявлено партията на Доган. Много пъти е заявявал, че всички в ДПС са жадни за власт и пари, наричаше ги измамници и търтеи", разказаха негови приятели.

Възгледите на Октай най-вероятно били повлияни от втория му баща Атанас, който бил националист и симпатизант на "Атака". "Преди години, когато Волен Сидеров беше на върха на славата си, Атанас му беше върл фен. Не знаем дали е членувал в "Атака", но ходеше на всички митинги на партията в Бургас и не признаваше друг. Даже сме се чудили как така е националист, а пък е женен за мюсюлманка, разказаха комшиите им в кв. "Славейков".

Всички роднини на Октай вчера са били на разпит лично при шефа на бургаската полиция комисар Милен Димитров. Показания дали и брат му и най-близките му.

"Свършихме много работа, изяснихме много подробности и детайли около случая и сме предали всичко на колегите в София. Повече информация не мога да дам, за да не се попречи на разследването", заяви комисар Димитров. И отказа да коментира дали роднините на Октай са знаели какво е намислил.

"Семейството е изключително почтено, много свестни хора са и са помагали финансово за следването на сина си", каза още комисарят.

Майката на Октай Айше работела дълги години в бургаската нефтена рафинерия. В момента е в пенсия, но се хванала като продавачка на обувки, за да помага за следването му в София.

След като останаха заключени цял ден в събота в апартамента си под окупацията на журналисти, роднините на Енимехмедов са напуснали града тайно посред нощ. Никой не знае къде са отишли, а телефоните им са изключени. Звънецът на вратата им също бе изключен вчера, не се чуваше и лаят на кучето Цезар. Повечето съседи от входа вчера вече отказаха да говорят пред медиите. Получиха внезапна амнезия и се кълняха, че не помнят дори имената на Енимехмедови. Доста по-разговорливи бяха от съседните блокове, където живеят доста приятели на двамата братя. Те споделиха, че в квартала никой не ги наричал с турските им имена, а много от познатите им дори не знаели, че са мюсюлмани.

Октай се представял като Огнян, а в компанията му го наричали Оги. Метин пък, въпреки известността му покрай "Шоуто на Слави", е познат като Митко.

"Тези момчета са приятели на сина ми и дъщеря ми. Но за Огнян за първи път разбирам, че се е казвал Октай. Изненадан съм, дори не знаех, че са мюсюлмани", разказа съсед от блок 27-ми в "Славейков".

Приятелите: Платили са му за цирка

Приятели и съученици на Октай Енимехмедов от Бургас вчера се обединиха около версията, че някой му е платил, за да опре дуло в челото на Доган. Те са категорични, че всичко е предварително подготвено и инсценирано.

"Октай е щура глава, първо действа и после мисли. Готов е да влезе във всякакви щуротии, за да си вдига адреналина. Но не е способен да извърши убийство или да го е мислил сериозно. Най-вероятно някой му е платил, за да разиграе целия този цирк", убеден е негов приятел от детинство.

Съученици на Октай от строителния техникум пък разказаха, че още в средното школо често се заплитал в неприятности. Още тогава Огито, както го знаят, бил много умен и буден, с блестящи перспективи. Често обаче идвал на училище с ортопедична яка на врата след поредния бой, в който участвал. Бил много висок, симпатяга и девойките си падали по него.

Източник: в. Стандарт


Виж коментарите (16)

Още по темата (49):
21.04.2015 Потвърдиха ефективната присъда на Енимехмедов за нападението над Доган
20.02.2015 Октай Енимехмедов иска орден Стара планина за извършения подвиг
23.10.2014 Потвърдиха: 3,6 години затвор за Октай Енимехмедов
25.06.2014 Октай Енимехмедов ще се кандидатира за депутат като независим
13.03.2014 Пуснаха нападателя на Доган на свобода
26.02.2014 Осъдиха Октай Енимехмедов на 3,5 г. заради случая с Ахмед Доган
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Лоша новина за абсолютно всички шофьори у нас
Наши бизнесмени: Работните си места ще загубят хиляди служители
Вижте с какви заплати в бруто "Кауфланд" примамва служители
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).