Министър Щонов представи данни за актуалното състояние на енергийния отрасъл

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:45 / 03.09.2014
1250
Министърът на икономиката и енергетиката Васил Щонов представи актуални данни за енергийния сектор у нас на първото заседание на Енергийния борд, проведено под ръководството на вицепремиера по икономическите въпроси Екатерина Захариева.

"Основна задача пред енергийния борд е стабилизиране на енергетиката, както и гарантиране предвидимостта в сектора. Работата на борда трябва да бъде ефективна, да наричаме проблемите с истинските им имена и да обсъждаме дори и нетрадиционните решения", подчерта Щонов.

По неговите думи всички заинтересовани страни- ДКЕВР, производители на електроенергия, асоциации трябва да постигнат консенсус, за да се подобри състоянието на сектора. "Проблемите няма да бъдат решени единствено чрез увеличение на цената на тока", категоричен бе министър Васил Щонов. Според него повишаването на цената на Обществения доставчик следва да бъде съобразена с ефекта върху обществения интерес. През първото полугодие на 2014 г. регулираният пазар губи 360 млн. лева.

За да бъде подобрено състоянието на българската енергетика ще бъде направен анализ на инвестициите, тъй като високите инвестиции водят до икономически непоносими цени.

Всички участници в Енергийния борд се обединиха около необходимостта да се представят обективни данни пред обществото и да се разчита на мнението на експертите в сектора.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
"Лукойл" връща почти 2 милиона лева за месец април
Издирват 57-годишен мъж, изчезнал след скандал 
Бизнесмен: Връщаме се към типа клиентско поведение от 2019 г.
В сезона на баловете, експерт с предупреждение
Председателят на Съвета на ректорите: Как да гоним качество, висш...
ЕК: 85% от българите имат собствено жилище


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).