Министрите ни получиха библии за морална подкрепа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
11:42 / 03.04.2013
1660
В началото на правителственото заседание всеки министър получи като подарък от Светия синод Библия. Премиерът Райков коментира подаръка с думите, че имали нужда от тази морална подкрепа.

"Пред всеки един министър има по една Библия, която ни е условно казано подарък от Светия синод. Действително имаме нужда от тази морална подкрепа. Самият аз, като влязох в кабинета си, наистина имах нужда да имам този източник на подкрепа, на вдъхновение и мисля, че всеки един от вас може да го оцени", заяви премиерът Марин Райков.

Служебното правителство трябва да гласува пакета от спешни мерки в подкрепа на най-уязвимите българи. Мерките бяха одобрени от Тристранния съвет, въпреки че веднага след това диалогът между правителството, синдикатите и бизнеса се разпадна.

Правителството трябва да гласува разпределението на малко над 41 млн. лв. в подкрепа на най-уязвимите. Според оповестените вече разчети, по 50 лв. помощ ще получат родителите на деца с увреждания, както и жените, които използват втората година от майчинството си и отговарят на подоходния критерий от 350 лв. на член от семейството. 65 лв. еднократна помощ пък е предвидена за онези социално слаби граждани, които не са имали право на енергийна помощ, тъй като са надвишили изисквания доход с до 10 лв. Ресурс ще има и за целогодишната работа на над 130 социални трапезарии. Предвижда се и инвестиция от около 31 млн. лв. в мерки за подпомагане на заетостта.


Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
На тази дата през 2024 година местим стрелките с един час назад
Почернена майка и автоинструктор: 500 лева кеш и взимаш шофьорска...
НИМХ сложи край на жегите с прогнозата си за близките дни
Митрополит Николай: Аз няма да съм следващият български патриарх
Два пъти за ден: Градушка удари Родопите, унищожи реколти
Ускоряват изграждането на Националната детска болница


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).