"Мечтата на Наташа" с дебют на пловдивска сцена

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:12 / 03.02.2015
2616
"Мечтата на Наташа" от Ярослава Пулинович ще направи дебют на пловдивска сцена на 18-и февруари от 19,00 часа. Спектакълът се представя в рамките на благотворителния проект "Театър на добро-детелта" - част от платформата "Нощ на театрите - Европейска нощ на театъра". Инициативата има за цел да подпомага театрални каузи чрез изява на млади актьори, режисьори и сценографи и да се превърне в кампания за добротворство в името на изкуството.

Камерна сцена на пловдивския театър ще е домакин на спектакъла на режисьора Ованес Торосян, издържан в стилистиката на документалния театър, копродукция на Театър Реплика и Фондация "Арт Проджектс".

"Мечтата на Наташа" разказва историите на три Наташи, а младите актьори Милена Ерменкова, София Рухова, Ася Димитрова и Александър Томов толкова правдиво изграждат образите си в постановката, че нито един зрител в залата не може да остане безразличен към съдбите и мечтите на героите им.

Мотивите на режисьора да се включи в проекта "Театър на добро-детелта" и каузата за възстановяване на сцената на пловдивския театър са "желанието да покажем, че театърът дори и в тези неузнаваеми времена е в състояние да прави добро, да предизвиква размисъл и да търси смислите на нашето съществуване".

Премиерата на "Мечтата на Наташа" се случи по време на второто издание на "Нощ на театрите" в Народен театър "Иван Вазов", а приходите от билети бяха дарени на Здравния фонд на Съюза на артистите в България.

Средствата от билети за представлението "Мечтата на Наташа" ще бъдат дарени за ремонт на изгорялата сцена на пловдивския театър.

Цената на билетите за благотворителния спектакъл "Мечтата на Наташа" е 10 лв. Билети могат да бъдат закупени както на билетна каса, така и онлайн на www.tickets.dtp.bg.


Виж коментарите (0)

Още по темата (58):
26.06.2016 Директорът на Драматичния театър: Пожарът не успя да ни спре да си вършим работата
23.06.2016 Политическият елит на България и Пловдив очаровани от Драмата!
23.06.2016 Вижте най-модерния театър в България - пловдивския!
22.06.2016 Премиерът: Откриваме Драмата в Пловдив, който има път - да дойде
14.06.2016 Драматичният театър получава АКТ 16
13.06.2016 Министър Горанов в Пловдив: Изгорелият театър ни бе приоритет, ще стигнем и до футбола
Още новини от Национални новини:
Неделина Неделчева е Царица Роза 2024
Журналист: Путин готви военна офанзива през лятото
Експерт: Живеенето под наем е добра опция, ако човек не разполага...
България е на второ място в Европа по брой и дебит на минерални и...
Каква заплата получава един евродепутат?
Хампарцумян за влизането ни в еврозоната: Риск има, ако се появят...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).