Майки зоват: Без чалга и силикон на изборите!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
16:08 / 16.02.2013
3416
Предизборните щабове на основните политически партии още отсега да декларират, че няма да ангажират скъпоплатени тунинговани попфолк изпълнителки за митинги и срещи с електората в предстоящата кампания за избор на депутати за 42-о Народно събрание, предлагат от Гражданско сдружение "Майки срещу насилието в Студентски град".

Парламентарните избори тази година са изключително важни за бъдещето на страната ни, а може би за първи път от дълго време насам са и доста непредсказуеми, смятат в Сдружението на майките срещу насилието. При тази ситуация българските избиратели трябва да насочат цялото си внимание към предизборните платформи и послания на формациите, които претендират да изпратят депутати в новия български парламент. А и самите политици би следвало да са максимално честни към електората и на предизборните срещи и прояви е редно да представят детайлно и в конкретика какви управленски програми имат за следващите 4 години, вместо да го "гъделичкат" и агитират с безплатни площадни увеселения под формата на кичови концерти с нашумели чалга изпълнителки, известни с циничните си песни, допълват от гражданското сдружение.

Попфолкът и кючеците категорично нямат място на предизборни прояви през лятото на 2013-а - все пак нека не забравяме, че страната ни отдавна е направила своя нов цивилизационен избор, твърдо е заявила евроатлантическата си ориентация, подчертават от родителската организация. В условия на продължаваща финансова криза е кощунство да се харчат стотици хиляди левове от държавната субсидия за парламентарно представените партии, за да се заплащат с тях тлъсти хонорари на силиконовите чалга певици за участия в едни или други предизборни мероприятия, заявяват майките и припомнят, че въпросната субсидия се формира от данъците, които плащаме всички. 

Ако предизборните щабове на водещите политически партии си позволят да наемат и този път попфолк звезди за кампаниите си, това ще означава и пряка финансова държавна подкрепа за чалга индустрията - нещо, което категорично не може да приемем и срещу което ще протестираме, предупреждават от Сдружението на майките. 

От родителската организация отбелязват, че лансирането на чалга културата и на ценностната система на силиконовите мутреси е сред най-отблъскващите явления на българския преход и води в перспектива и до опростачване на нацията. Българските политици е редно да изпращат към избирателите ясни, европейски послания, те трябва да са истински водачи на нацията, а това ще рече, че чалгата и въртенето на гьобеци не бива да са акцентът на предстоящата предизборна кампания, подчертават от Сдружението на майките.

В тази връзка от Гражданско сдружение "Майки срещу насилието в Студентски град" продължават да настояват организаторите на шумно рекламирания и насрочен за 26 февруари т.г. в зала 1 на НДК концерт по повод 11-те Годишни музикални награди на телевизия "Планета" спешно да си потърсят друг терен за чалга изявата, тъй като тя противоречи на добрите нрави. 

"Попфолкът и кючеците нямат място в Националния дворец на културата - той е за истинско изкуство и е крайно време да се превърне в зона, забранена за пошлата чалга. Ако наистина сме загрижени за морала и възпитанието на децата на България, то цялата ни културна общественост трябва да подкрепи твърдата позиция, че разсъблечените като професионални стрийптизьорки чалга изпълнителки с техните вулгарни песни нямат място в най-престижната и голяма зала на НДК", посочват от Сдружението. 

Майките препоръчват и творческите съюзи у нас да заемат много по-активна позиция спрямо нашествието на чалгата и силикона. "Нека творческите съюзи излъчат свои представители и да сформират художествен съвет, който да работи на обществени начала към новото ръководство на НДК. Въпросният художествен съвет ще подпомага ръководството на НДК да провежда културна политика по европейски стандарти, която лансира истински таланти и дарования, и няма да допусне Дворецът да се превърне в Мека на попфолка, каквито горещи желания очевидно имат в чалга гилдията и чалга индустрията, допълват от Гражданското сдружение.


Виж коментарите (10)

Още по темата (455):
02.05.2023 Плащаме 4400 евро на Местан и ЕСПЧ, защото Изборният кодекс не му дава да агитира на майчин език
17.01.2014 Еврокомисия ще разследва сигнали от ГЕРБ за купуване на гласове от ДПС
19.10.2013 Костинбродският кьорфишек, или как рибата излезе цаца
18.10.2013 ГЕРБ излезе с декларация по случая "Мултипринт"
14.10.2013 Повдигнаха обвинение на бившия главен секретар на МС за костинбродските бюлетини
17.09.2013 Бойко: Станишев е финансирал предизборната си кампания с пари на Пловдивския панаир
Още новини от Национални новини:
Още един проблем ще мъчи шофьорите по магистрала "Тракия"
Толкова ли сме зле? От Пловдив до Видин колкото със самолет до Ки...
Обърната цистерна на АМ "Тракия", разделителната мантинела е букв...
Избират Царица Роза
Затварят част от магистрала "Тракия" за 2 седмици
Meteo Bulgaria: Слагайте мрежите и покривайте зеленчуците!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).