Лена Бориславова обясни дали е хванала ръката на Кирил Петков на тази снимка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
16:09 / 02.08.2022
10446
Днес редовното правителство си отиде и на неговото място в Министерския съвет влезе служебното начело с Гълъб Донев.

На церемонията по предаването на властта в Гранитната зала присъстваха всички отиващи си и всички наследяващи ги министри.

След церемонията по предаването на властта досегашният премиер Кирил Петков и началникът на кабинета му Лена Бориславова напуснаха сградата на Министерски съвет. 

Фоторепортерът на БНТ Десислава Кулелиева запечата кадър, който разбуни духовете. На него сякаш Петков и Бориславова са хванати за ръка.

Ето мнението на Лена Бориславова за въпросната снимка. Тя отрича да е хващала бившия премиер за ръката. Текстът е от профила й във фейсбук: 

В деня, в който кабинетът Петков предаде щафетата на служебното правителство, искам да благодаря на всички журналисти, които отразяваха работата ни през последните 7 месеца и направиха видими усилията и резултатите ни, следиха за грешките ни, отстояваха правото на гражданите да знаят фактите и се бориха с фалшивите новини.

Днес в Министерския съвет имаше най-малко стотина репортери, фоторепортери, оператори. Всички знаехме, че те ще бъдат постоянно с нас и ще заснемат всичко, от всякакъв ъгъл, включително такъв, от който изглежда сякаш съм хванала премиера за ръка. Не бих и не съм го направила.

Няма проблем, че има такъв кадър.

Има проблем, че той ще послужи за поредната акция, която да дискредитира участието на жени в политиката и да удари по лидера на партията, която започна промяната.

Първите жени депутати се избират през далечната 1946 г.

Уви, над 70 години по-късно най-големият грях е да си жена, която иска да се развива професионално със собствени сили и да има мнение. Тази жена веднага бива заклеймена като нечия държанка, като неубедителна, нерационална, интелектът и личните качества нямат значение - друго е средството за успех и то зависи пак от мъж.

Промяна е нужна в света, но още повече тук, в България.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (4)

Още по темата (981):
22.02.2023 ВМРО прекратява разговорите с "Български възход"
27.12.2022 Юрий Асланов: Беше глупаво да се правят промени в Изборния кодекс
26.12.2022 Юрий Асланов: Парламентарно представените партии тупкат топката, изчаквайки и готвейки се за местните избори
15.12.2022 Трифонов: Вежди Рашидов е Дядо Коледа, Десислава Атанасова - Снежанка, а Петков и Василев са седемте джуджета
10.12.2022 Атанас Атанасов: На Борисов му трябва политическа пералня
14.11.2022 Красен Кралев: Да говорим, че хартиеният вот е фалшифициран, означава да кажем, че 100 000 български граждани са корумпирани
Още новини от Национални новини:
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери, представящи се за известна българска куриерска фирма, изм...
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).