Красиви, амбициозни и успешни: Нежни цветя със силен характер в Морското училище!

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
14:44 / 08.03.2021
5513
Красиви, умни, амбициозни, успешни...Всяка една, букет от изключителни качества...Така видя репортер на Varna24.bg пет от най-добрите курсантки на Морско училище, които споделиха дали на днешния празник се чувстват по-специални, трудно ли се справят с конкуренцията на силния пол и какво ги мотивира.  

Курсант главен старшина Ева Георгиева е 4 курс, специалност "Военна медицина". Тя е номинирана за "Студент на годината" през 2020 г. в направление "Доброволец."

"Професионалисти сме, но това, че сме дами не остава незабелязано тук. Днес всяка една от нас получи цвете по случай празника в знак на добра воля и жест на уважение", сподели Ева. 

Курсант мичман Полина Серафимова заема длъжността командир на курсантския дивизион. Полина споделя, че днес се чувства малко по-специална, настроението е приповдигнато. 

"Смятам, че ние жените трябва да респектираме с нежност, с лекота, не с твърдост. Смятам, че това се получва. Жената вече е пробила своите пътища и смятам, че бива приемана на каквато и да е позиция", смята Полина.

Курсант мичман Десислава Вълчева е удостоена с приза "Студент на годината" за 2020 г. в направление "Сигурност и отбрана".

"Това, че сме нежният пол по никакъв начин не рефлектира върху изпълнението на отговорностите и задълженията ни във ВВМУ. Силните страни на нежния пол в една мъжка професия според мен са това, че ние сме доста по-организирани, мислим и вземаме по-рационални решения при изпълнение на задачите", коментира Десислава. 

Курсант старшина втора степен Филотея Димитрова е втори курс и учи за военен лекар. Днес младата дама получи важно отличие, тя бе наградена за "Спортист № 1" на военните. 

"Чувствам се много щастлива в момента. Вълнувам се. Когато получиш такава награда я цениш, защото уважението и респекта са големи. По-сладка е победата, когато е извоювана в надпревара със силния пол", споделя Филотея.  

Курсант старшина първа степен Мария Ангелова също се обучама за военен лекар в Морско училище. Днес тя бе номирина за "Спортист № 8 от Военната федерация. 

"Жените могат да се съревновават и показват своите умения и за това няма ограничения", смята Мария. 

"За нас, мъжете в армията, тези цветя, които са сред нас, внасят цвят. Те ни помагат с техния по-различен начин ан мислене, което се отразява позитивно на работата в армията. Искам да им пожелая да бъдат здрави, все така красиви и да ни радват дълго време", поздрави колежките си днес курсант мичман Васил Марков.

Повече вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).