Катаджия отказа подкуп за десети път

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
09:38 / 30.11.2015
6107
Пореден шофьор изгоря, след като предложи подкуп на катаджия рекордьор по отказани рушвети в Разградско. Униформеният на секундата щракнал белезниците на нарушителя, похвалиха се от полицията, пише "Труд".

Младши автоконтрольор Николай Николов от районното управление в Кубрат отбеляза поредния си арест при опит да му пробутат пари. Последната случка е от петък, когато младеж от град Завет бил спрян за проверка. 

Оказало се, че няма шофьорска книжка. Той предложил 100 лв., за да го пуснат. За негов лош късмет в патрула бил и пътният полицай Николов, който от години е прочут с неподкупността си.
Досега всички, които са предлагали рушвети на Николов, са осъдени - условно или на големи глоби. Това е поне десети случай. 

Интересен факт е, че катаджията винаги успява да докаже в съда престъплението. По принцип това става със свидетели - друг полицай или гражданин, и представяне на банкнотите. В повечето случаи обаче шофьорите сами си признават, за да получат по-леко наказание.

Срещу хванатия в петък младеж е образувано бързо производство за предлагане на подкуп, наказанието е до 10 години затвор и глоба до 15 000 лв.

Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...
Борисов: Не съм чувал и виждал Пашата от 20 години
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите му с Асен Васи...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Увеличиха заплатите на полицаите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).