Искат въоръжена охрана на земеделското имущество

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:14 / 26.03.2015
1651
АБВ внесе проектозакон за опазване на земеделското имущество. Документът е изработен по настояване на кметове и председатели на общински съвети и цели опазване на земеделските имоти. 

Целта е ясно да бъде регламентирано и да се спазва мястото за търговия на дребно на продукцията на стопаните, като по този начин се следи за произхода на стоката. В проекта е заложено също по пасбищата животните да бъдат охранявани от доброволци и полски пазачи, на които потребителите ще плащат.

"Първо, става въпрос за продукцията, която трябва да се продава на дребно само на регламентираните места, а на едро - стоковите тържища и борси. 

Второто е да има пазачи и доброволци, които да подпомагат тези пазачи. В закона сме посочили ясно и точно да има тясно взаимодействие с полицията и с пожарната. 

Тези полски пазачи ще поддържат тясна връзка с кмета на населеното място. Всичко това са неща, които са изключително важни за нашето земеделие", коментира проф. Иван Станков, депутат от АБВ.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Лоша новина за абсолютно всички шофьори у нас
Наши бизнесмени: Работните си места ще загубят хиляди служители
Вижте с какви заплати в бруто "Кауфланд" примамва служители
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).