Хващат имотните кражби със SMS

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:51 / 13.02.2013
1725
Всяка сделка и промяна в собствеността на имот от днес ще бъде известявана с SMS чрез нова услуга на Агенцията по вписванията. Целта на системата за оповестяване е да предотвратява своевременно имотни кражби.

Цената на едно съобщение е една стотинка, а шест лева струва абонаментът на пакетната услуга за две години с 500 SMS-а. Регистрацията е само с ЕГН, през сайта на агенцията. Могат да се регистрират и общини. Услугата е и за чужди граждани, които имат лична карта в България.

Ако получи неочаквано съобщение за имотна сделка, собственикът може да сигнализира на телефон 984160. На представянето на услугата присъства премиерът Бойко Борисов, който попита на колко езика е достъпна и отправи лингвистично предложение - да се въведе освен на английски и на руски, дори на арабски.

Представянето завърши по традиция с "честитка" на министър-председателя. Този път за 24 милиона лева, с които Агенцията по вписванията да стане собственик на сградата, в която се намира.

След седмица ще бъде представена и услугата за издаване на електронни свидетелства за съдимост.

Източник: btv


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).