Гръмотевици и силен дъжд над Пловдив снощи, за днес кодът е "оранжев"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
08:33 / 03.09.2014
4691
Гръмотевична буря, придружена със силен дъжд, вилня в ранните часове на днешния ден в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. "Оранжев" код за обилни валежи е в сила за днес за Пловдив и още 7 области на страната. За останалата част кодът е "жълт".

Днес валежите ще обхванат цялата страна. На места ще са придружени от гръмотевици. По-значителни количества се очакват в Западна и Централна България. Вятърът от изток-североизток ще се усили - ще е умерен, в Дунавската равнина и Източна България временно и силен. 

Температурите ще се понижат и преобладаващите максимални ще са от 21° до 26°, в североизточните райони, където ще завали по-късно след обяд - до 28°. Атмосферното налягане през деня слабо ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

Над планините ще бъде облачно и ще вали дъжд. Ще има и гръмотевична дейност. Вятърът ще е умерен, временно и силен от изток-югоизток. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 м ще достигне 16°, на 2000 м около 10°.

Над Черноморието облачността ще е значителна. С прекъсвания ще превалява дъжд. По-интензивни и на повече места ще са валежите по южното крайбрежие. Ще духа умерен, временно и силен вятър от изток-североизток.

Температурите слабо ще се понижат и максималните ще са 24°-26°, близки до тази на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Габриела Пеева: Обвинена съм в нещо, което не съм сторила
Хотелиери от Гърция: Има цели хотели, заети от български туристи ...
Експерти за 4-дневната работна седмица: Фирмите могат да приложат...
Експерт предупреди: Внимавайте, ако повече от 30% от месечните ви...
Сергей Станишев обратно в България
Обрат: Сложиха таван на надценката на някои видове хляб


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).